Újabb fejezet

2023.11.20. 20:53

Fegyelmi eljárás indul a Volán korábbi edzője ellen

Nyár óta szinte folyamatosan érkeznek a hírek Kevin Constantine kapcsán, az amerikai szakember nyáron váratlanul „felmondott” a Hydro Fehérvár AV19-nél, valamint a magyar férfi jégkorong-válogatottnál. Azóta dolgozott a WHL-ben, ám ott eltiltották, az elmúlt hetekben pedig az Erste Ligás SC Csíkszereda háza táján tűnt fel. Sőt a Gyergyó ellen a kispadon foglalt helyet, a kérdés, hogy megtehette-e volna…

Beke Zsombor

Kevin Constantine a Csíkszereda kispadján tér vissza Székesfehérvárra?

Forrás: Árvai Károly / Nemzeti Sport

A szezon kezdése előtt Kevin Costantine robbantotta a bomba hírt, miszerint ő szeretne hazájában dolgozni, a családjával több időt tölteni. Munkát is vállalt az egyik legjobb juniorligában a WHL-ben, ám ott eltiltották, és jelen állás szerint 2025-ig nem is vállalhat munkát. A közelmúltban Constantine feltűnt az SC Csíkszereda csarnokában, a hírek szerint edzést is tartott a csapatnak, bár hivatalosan Václav Novák a vezetőedző. Az MJSZ már korábban is kijelentette, a tengerentúli eltiltás miatt nem vállalhat munkát edzőként a versenyrendszerben. Ehhez még hozzátartozik, hogy Kevin Constantine ellen a Fehérvár és az MJSZ is jogi lépéseket tett az egyoldalú nyári szerződésbontás kapcsán. Vasárnap ennek ellenére a Gyergyó elleni bajnokin ott volt már a kispadon az amerikai szakember, a jegyzőkönyvben hivatalos személyként feltüntetve, kvázi nem edzői titulusban. A Magyar Jégkorong Szövetség hétfő este egy rövid közleményben reagált a történésekre és fegyelmi eljárást indít az ügyben.

–  A november 19-i Sport Club Csíkszereda-Gyergyói HK Erste Liga-mérkőzésre a hazai csapat hivatalos személyként nevezte Kevin Constantine-t, akit az észak-amerikai Western Hockey League-ben határozatlan időre felfüggesztették. Az MJSZ versenyszabályzata szerint nem jelölhető hivatalos személyként hazai vagy nemzetközi szabályok szerint fegyelmi eljárás alá vont, illetve fegyelmi határozattal eltiltott személy, erről a szövetség előzőleg értesítette a sportszervezetet. 

Az MJSZ Fegyelmi Bizottságának elnöke megvizsgálta a rendelkezésre álló információkat, és fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el. A sportszervezet megkapta az eljárásról szóló értesítést. Az eljárás jelenleg adatgyűjtési szakaszban van. A Fegyelmi Bizottság megvizsgálja a rendelkezésre álló bizonyítékokat, meghallgatja a sportszervezet álláspontját is, majd meghozza döntését – olvasható az Erste Liga honlapján.
Az már külön pikantéria, hogy pénteken az SC Csíkszereda  FEHA19 otthonába látogat, azaz ha Constantine továbbra is aktívan dolgozik az erdélyi klubnak, akkor visszatér Székesfehérvárra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában