Feol podcast

2023.10.02. 16:00

Húsz éve halt meg Papp Laci, a világhírű ökölvívó: fia emlékezik rá a FEOL Podcastjában

A székesfehérvári olimpiai emlékműnél ifjabb Papp László, a háromszoros olimpiai aranyérmes, világhírű ökölvívó fia minap koszorút helyezett el édesapja és a többi nagyszerű magyar sportoló aranybetűs neve mellé.

Tihanyi Tamás

Papp Laci fia ma már maga is nyugdíjas, ideje jó részét édesapja emlékének megőrzésével tölti

Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

A FEOL Podcastjában kérésünkre felidézte édesapja alakját, aki csak a szorítóban volt rendkívül kemény ember, egyébként szerényen, aranyszívű apaként és férjként élt a mindennapokban, akit mély istenhite is segített abban, hogy örökérvényű, nagyszerű sporteredményeket érhessen el. Papp Laci nyugdíjas fia beszélt arról, hogy édesapja a három olimpiai aranyérem közül a Helsinkiben kiérdemeltet tartotta a legtöbbre, felidézte szeretett apjának 2003-ban bekövetkezett halálát és az azt megelőző fájdalmas időszakot. Elárulta a FEOL kérdéseire azt is, hogy szerinte mi volt igaz, és mi lehetett csak legenda a hozzá kötődő történetek közül, amelyek nagy száma népszerűségét igazolják. Valóban megverte a rá és feleségére támadó huligánokat? Tényleg Puskás Öcsi és Kubala szervezte számára Madridban kasztíliai vendégmunkásokból a fizetett szurkolókat, amikor már Európa-bajnokként védte meg a címét? Milyen viszonyban volt a kommunista pártvezetőkkel, akik profi pályafutását segítették, és később akadályozták? Október 16-án lesz húsz éve, hogy meghalt: ezekkel az izgalmas, múltidéző történetekkel emlékezünk rá tisztelettel a FEOL Podcastját hallgatva.

 

Papp László neve az egyik legszebben csillogó Melocco Miklós emlékművén
Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában