Csatár érkezett

2023.06.08. 16:06

Újabb kanadai játékossal teljes a Volán légiósmagja

A Hydro Fehérvár AV19 bejelentette, hogy a kék-fehéreknél folytatja pályafutását a kanadai Pascal Laberg

Beke Zsombor

Pascal Laberge a csatársorban segíti majd a Fehérvárt

Forrás: A klub

A 25 éves játékos eddig csak a tengerentúlon játszott, az AHL-ben megfordult több csapatban is, a tavalyi idényt pedig az ECHL-es Kansas City Mavericks gárdájánál töltötte, ahol pont/meccs átlagot hozott, 53 találkozón 53 egységet termelt Pascal Laberge.

– Nagyszerű beszélgetést folytattam Szélig Viktorral, és tetszett az elképzelése, amit a következő szezonban a csapattal kapcsolatban megfogalmazott. Úgy gondolom, hogy a támadó felfogású hokiba, amit a csapat játszik, jól illeszkedem majd. A lehetőség, hogy egy vadonatúj csarnokban játsszuk majd a mérkőzéseket, szintén nagyon izgalmasnak ígérkezik. Ezenkívül tetszik, hogy van egy erős magja a csapatnak, amely néhány új játékossal kiegészülve úgy gondolom, hogy egy igazán versenyképes lesz a következő szezonban. Jelenleg nem sokat tudok a ligáról, de az ügynökömnek volt néhány ügyfele, akik tavaly játszottak itt, és azt mondta, hogy ez egy nagyon jó liga. Úgy gondoljuk, hogy jól fog illeszkedni a játékstílusomhoz. Nem szeretek elvárásokat támasztani magammal szemben, de a klub nap mint nap 100%-os erőfeszítést várhat el tőlem. Egy kicsit biztosan más lesz, mint az észak-amerikai hoki, de úgy gondolom, hogy jól illik majd a játékstílusomhoz. Magamat egy olyan játékosnak tartom, aki nagyon jól lát a pályán, hatékonyan mozgok a támadó harmadban és a lövőerőmmel is kitűnhetek a csapatban – fogalmazott a Hydro Fehérvár AV19 honlapjának a támadó, aki a 29-es mezszámot viseli majd a Volánban.

Pascal Laberge érkezésével tíz légiósa lett a Fehérvárnak, a tervek szerint több külföldi hokis már nem érkezik a kerethez. A klub honlapja kiemeli, hogy Erdély Csanád, Bartalis István és Andrew Sarauer jövője továbbra is nyitott kérdés még.

A Hydro Fehérvár AV19 jelenlegi kerete:

Kapusok: Olivier Roy, Horváth Dominik
Hátvédek: Stipsicz Bence, Tim Campbell, Josh Atkinson, Henrik Nilsson, Gleason Fournier, Vokla Roland, Kiss Roland, Markus Phillips
Támadók: Hári János, Anze Kuralt, Mihály Ákos, Vértes Nátán, Ambrus Gergő, Ambrus Csongor, Németh Kristóf, Terbócs István, Magosi Bálint, Guillaume Leclerc, Daniel Leavens, Tim McGauley, Pascal Laberge.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában