Oscherslebenben versenyez

2023.06.02. 14:39

Kovács Bálint sikeres hétvégével készült az újabb német bajnoki fordulóra

A fehérvári motorversenyző, Kovács Bálint az elmúlt hétvégén a Slovakiaringen versenyzett, az előttünk álló napokban pedig a német bajnokság Oschersleben-i futamán indul majd.

Beke Zsombor

Kovács Bálint a hétvégén ismét Németországban ül motorra

Forrás: Izso Krisztian / H-Moto Team

A H-Moto Team által menedzselt pilóta sűrű hétvégék előtt áll, de valószínűleg ez a legkevésbé sem bánja. A múlt hétvégén a Maco Racing Team színeiben az Alpok Adria Bajnokság szezonnyitóján állt rajthoz, a szlovák csapatával ezt a hétvégét a spa-i endurance-versenyre való felkészülésnek szánták. A gyakorlás elég jól sikerült, a szombati versenyen nem sokkal maradt el a pályacsúcstól és rendkívül magabiztos előnnyel, hét másodperccel a többiek előtt szelte át a célvonalat. A vasárnap aztán rosszabbul indult, hiszen a bemelegítés közben elesett, a motor megsérült, de Kovács és csapat ezt is megoldott, egy Stock 1000-es nyergében a második lett végül. 

– Elképesztően jó volt a szombati verseny, amit stabilan, magabiztosan tudtam hét másodperccel megnyerni! A leggyorsabb köröm mindössze három tizedmásodpercre maradt el a hivatalos abszolút pályacsúcstól! A csapat is nagyon elégedett volt velem, ám jött a vasárnap, amikor elestem a bemelegítés során, és sajnos a motor annyira megsérült, hogy nem lehetett a helyszínen helyrehozni, ezért egy ezres Stock motorral álltam rajthoz. A nehezített körülmények ellenére a versenyen másodikként értem be a célba Michal Filla mögött. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, a hétvége hasznos felkészülés volt a közelgő spa-i, 24 órás világbajnoki futamra” – fogalmazott a HUMDA Academy által támogatott Kovács Bálint.

A fehérvári motorosra az előttünk álló hétvégén is komoly kihívás vár, hiszen a BMW gyári versenyzőjeként a német bajnokság, az IDM második fordulójában lesz érdekelt. A sorozat nyitó hétvégéjén egy hatodik és egy hetedik helyet szerzett Kovács.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában