24 éves bekk

2023.06.07. 14:56

Kanadai hátvédet igazolt a Hydro Fehérvár AV19

A fehérvári jégkorongcsapat bejelentette, hogy náluk folytatja pályafutását Markus Phillips. A kanadai hátvéd a finn ligából teszi át a székhelyét.

Beke Zsombor

Markus Phillips Fehérváron folytatja

Forrás: Photo by Dennis Pajot/Getty Images

A 24 éves bekk a tengerentúlon végigjárta a ranglétrát, bemutatkozott az NHL előszobájában, az AHL-ben is, 81 mérkőzésen lépett jégre a második számú ligában. Az amerikai évek után a tavalyi évadban igazolt Európában, méghozzá a finn első vonalba, hol +10-es +/--os mutatóval zárt. Csapatával, az Ässät Porival az Liiga-negyeddöntőben a Sebők Balázs Ilves Tamperéjével szemben maradtak alul. 33 alapszakasz- és 5 playoffmeccsen 4 assziszttal és mindössze 10 büntetésperccel zárt. Utánpótláséveiben is jól teljesített, rendszeresen szerepelt a korosztályos kanadai válogatottakban, sőt 2017-ben a 4. kör 118. helyén draftolta a Los Angeles Kings.

– Mindig is csodáltam a csapat szurkolóit. Emlékeszem, amikor tavaly néztem a CHL mérkőzéseket, és nem hittem el, hogy milyen támogatást kap a csapat a szurkolóitól. Így egyáltalán nem volt nehéz döntés az igazolás, tudva, hogy milyen nagyszerű klub a Fehérvár. A csapat nagyon versenyképes, ami rendkívül fontos számomra. Jó irányba mennek, és alig várom, hogy segítsem a csapatot, hogy a playoff-ban minél tovább jussanak. Van néhány barátom a ligában, így tudom, hogy nagyszerű hokit játszanak itt. Versenyképes és gyors, ami nagyon passzol az én játékstílusomhoz. A célom, hogy segítsem a csapatot minden mérkőzésen. A pálya mindkét végén hozzá tudok járulni a játékhoz, így izgatottan várom, hogy megmutassam a szurkolóknak, mit tudok letenni az asztalra. Az erősségeim a korcsolyázás és a korongvezetési képességeim. Szeretnék egy izgalmas játékos lenni, akinek a játékát jó nézni. Nagyon várom, hogy a liga legjobb szurkolói előtt léphessek jégre. Nem gondolkodtam túl sokat a mezszámon, a 18-as mellett döntöttem, mivel a legjobb barátom bátyja, aki néhány éve hunyt el, ezt viselte, amikor felnőttem, így mindig szeretnék tisztelegni előtte, amikor csak tehetem – mondta Markus Phillips a Hydro Fehérvár AV19 honlapjának.

A fehérváriak kerete egyre jobban formálódik, ha szigorúan nézzük, szűken már megvan a négy sor, hiszen nyolc hátvédnek és tizenkét csatárnak van már szerződése a következő szezonra. Továbbra sem dőlt el azonban az elmúlt szezonokban alapembernek számító Erdély Csanád, Bartalis István és Andrew Sarauer jövője. Valamint a világbajnokság után Sofron István tett arra utaló nyilatkozatokat, hogy még érez magában erőt arra, hogy helytálljon az ICEHL-ben, adott esetben akár újra játszana Fehérváron. A válogatott támadónak sincs szerződése a következő idényre egyelőre, de a visszatéréssel kapcsolatban sem érkezett a nyilatkozat óta bármilyen információ. 

A Hydro Fehérvár AV19 jelenlegi kerete:
Kapusok: Olivier Roy, Horváth Dominik
Hátvédek: Stipsicz Bence, Tim Campbell, Josh Atkinson, Henrik Nilsson, Gleason Fournier, Vokla Roland, Kiss Roland, Markus Phillips
Támadók: Hári János, Anze Kuralt, Mihály Ákos, Vértes Nátán, Ambrus Gergő, Ambrus Csongor, Németh Kristóf, Terbócs István, Magosi Bálint, Guillaume Leclerc, Daniel Leavens, Tim McGauley.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában