Röplabda

2023.05.30. 16:00

Remek akadémista siker

Az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia A U15-ös fiú röplabda csapata a Tatár Mihály Országos Bajnokság döntőjében Nagy Róbert vezetőedző irányításával az ezüstérmet szerezte meg.

Káldor András

Az ezüstérmes akadémisták

Fotó: A klub

A kék-fehérek előbb a Fino Kaposvárt legyőzték 3:1-re, majd a folytatásban a Pénzügyőr SE Zöld együttesétől 3:1-es vereséget szenvedtek. Ezután a Kunhegyes ellen szintén 3:1 lett az összecsapás végeredménye, és jöhetett az elődöntő, melyet nagy csatában 3:2-re megnyertek a KESI Röplabda Akadémia A legénységével szemben.
A fináléban újfent a Pénzügyőr SE Zöld csapatával kellett megmérkőzniük. Itt a fehérváriak kezdtek jobban, Gál Zsombor és Péter Arnold vezérletével hozták az első szettet. A második játszmában a Pénzügyőr volt jobb, így egyenlítettek. A harmadikban a MÁV Előre nyolc szettlabdát hárított és 24:16-ról egyenlített, de a szettet nem tudta megfordítani. Ez a kárba veszett felzárkózás a negyedik játszma elején is érezhetően hatással volt játékukra. Másodjára is nagyobb hátrányba kerültek, innen pedig már nem volt visszaút, és 3:1-re a fővárosiak győztek.   
A torna legjobb előkészítő játékosának Gál Zsombort, a legértékesebb röplabdázónak pedig Péter Arnoldot választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában