Briancon

2023.05.28. 12:00

Horváth Milán a francia első osztályba igazolt

A fehérvári születésű, magyar válogatott hátvéd, Horváth Milán elhagyja a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatát, és a franca első osztályú Briancon csapatához igazolt.

Beke Zsombor

Horváth Milán elhagyja a nevelőegyesületét

Forrás: Dömötör Csaba / NSO

Horváth ékes példája a fehérvári akadémiai rendszer működésének, hiszen a ranglétrát végigjárva jutott le az osztrák központú bajnokságban induló felnőtt csapatig. A Fehérvári Titánokban a 2018/2019-es idényben mutatkozott meg, majd a következő szezonban már alapembere volt az Erste Ligás együttesnek. Az ICEHL-ben a 2020/2021-es kiírásban kapott szerepet, ekkor már több mint harminc találkozón. Az azóta eltelt időben alapembere volt a Hydro Fehérvár AV19 gárdájának, sőt a magyar válogatottnak is. Tagja volt a nemrégiben az A-csoportból búcsúzó nemzeti csapatnak is, Ausztria ellen gólt is szerzett.

Vasárnap délelőtt pedig jött a hír, hogy Horváth Milán a francia első osztályban folytatja a Briancon együttesében. Ez egy újabb fontos mérföldkő lehet a még mindig csak 22 éves hátvéd karrierjében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában