Elhunyt Lance Blanks

2023.05.05. 15:29

Dallasban érte a halál az Albacomp bajnokcsapatának kiválóságát

Texas állam legnagyobb városában, Dallasban, 56 évesen elhunyt az Albacomp korábbi kiválósága, az amerikai Lance Blanks. A kiváló kosárlabdázó 1997 nyarán érkezett Székesfehérvárra, a szezon végén aranyérmet ünnepelhetett a kék-fehérekkel.

Horog László

Lance Blanks 1997-től egy éven át erősítette a fehérváriakat, bajnok lett az Albacomp-SZÜV csapatával

Forrás: AP

Blanks nagyszerű teljesítményének is köszönhetően 1998 nyarán a fehérváriak aranyérmet szereztek, az egyesület történetében az elsőt, a hazai rekordbajnok Danone-Honvéd legyőzésével. A kiváló, tengerentúli kosárlabdázó előzőleg három éven át szerepelt az NBA-ben, előbb két szezont a Detroit Pistons együttesében, majd egyet a Minnesota Timberwolves gárdájában pattogtatott. A német Giessen 46-ers volt az első, európai munkáltatója, 1994-től, tőlük szerződött Magyarországra. 1998 nyarán, a bajnoki diadalt követően a ciprusi Keravnoshoz igazolt, egy évvel később a mediterrán szigeten fejezte be sportolói pályafutását, hazatért az Egyesült Államokba és vezető lett. Tevékenykedett a San Antonio Spurs és a Los Angeles Clippers játékosmegfigyelőjeként, a Cleveland Cavaliers vezérigazgató-helyetteseként és a Phoenix Suns vezérigazgatójaként. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában