Megkezdték a szezont

2023.05.29. 12:10

Büntetőkkel veszítettek az amerikaiak ellen a minifutballisták

Az északi szomszédnál szerepelt nemzetközi tornán a Nagy Lajos vezette minifutball nemzeti együttes. A mieink büntetőpárbaj nyomán kaptak ki az Egyesült Államok együttesétől a fináléban.

Horog László

A második helyen zárt a kispályán válogatott a galántai, nemzetközi tornán

Forrás: Országos Minifutball Szövetség

Időben kezdte a felkészülést a nemzeti együttes az őszi, októberben, az Egyesült Arab Emirátusokban, Ras Al Khaimahban sorra kerülő világbajnokságra. A nagy Lajos által irányított nemzeti együttes a közös edzések után Szlovákiában lépett műfűre, több újoncot is avattak, valamint új csapatkapitánya lett a nemzeti csapatnak. A magyar válogatott az A jelű csoportban szerepelt az Egyesült Államok és Bulgária mellett. A nemzetközi kupán hat ország válogatottja vett részt, a B-csoportban a házigazda Szlovákia, az Eb-ezüstérmes, mindig erős Románia, valamint Anglia kapott helyet.

- A nemzetközi minifoci rendezvények nagyszerű lehetőséget adnak arra, hogy népszerűsítsük a sportágat hazánkban, illetve világszerte is.
Galántán hat, nagyon erős válogatott jutott szóhoz, mindegyik a világ legjobb tizenkét csapatához tartozik. Idén októberben mindegyik ott lesz a világbajnokságon, így ez jó próba volt a játékosoknak, kiderült, hogyan állnak a felkészülésben ezek az együttesek - mondta a házigazda Szlovák Minifutball Szövetség elnöke, Peter Kralik.

Válogatottunk a csoportkörben előbb 3-1-re kikapott az Egyesült Államoktól, majd ugyanilyen arányban győzte le Bulgáriát, így második helyen jutott tovább. A másnapi elődöntőben Nagy Lajos csapata előbb remek játékkal győzte le a házigazda Szlovákiát 3-1-re, majd a döntőben – ahogy egy nappal korábban, az első csoportmeccsen - ismét összecsaptak az Egyesült Államokkal. Másodjára szorosabb derbin, büntetőkkel kapott ki válogatottunk. Nagy Lajos szövetségi kapitány csapata ezüstérmes lett a rangos eseményen. A keretben ezúttal egy fehérvári futballista kapott bizalmat, a kapus, Wittner Máté.

-A torna egyértelműen elérte a célját - értékelt Nagy Lajos szakvezető. - Amit szerettem volna, hogy jó meccseken teszteljem a bő keretet, felmérjem az erősségeinket és a gyengeségeinket, az megvalósult. Ez egy új keret, rengeteg új játékossal, nyilván még hiányzik az összeszokottság. Sokakból hiányzik még a nemzetközi rutin. Félidőről félidőre sikerült javulni a tornán, olykor remek egyéni teljesítmények is akadtak. Egészen a döntőig jutottunk, ahol remek teljesítményt nyújtottunk. Nagyon kemény, szikrázó összecsapás volt. Büntetőkkel alulmaradtunk, de ez semmit nem von le annak az értékéből, hogy milyen sokat jelentett ez a két nap.

Wittner Máté az első, USA elleni meccset végigvédte, remekül érezte magát a nemzeti együttesben.

-Tapasztalatszerzésnek kiváló volt, gyakorlatilag új csapattal érkeztünk. A játékosok fele új volt a keretben, akikkel érthetően nem volt időnk korábban összecsiszolódni. Hasznos volt ez a torna, segített abban, hogy megismerjük egymást, kinek mi a gyengéje és az erőssége A vb-re való felkészülést jó szolgálta, erős ellenfelekkel találkoztunk. Az amerikaiak különösen jók, amit ellenünk is mindkét mérkőzésen bizonyítottak – közölte a kapus.

EMF Nations Games, Galánta

A magyar válogatott csoportmérkőzései, eredmények:

Magyarország-Egyesült Államok 1-3, gólszerző: Bene Zoltán

Magyarország-Bulgária 3-1, gólszerző: Fülöp Viktor (2), Bene Zoltán

Elődöntő:

Magyarország-Szlovákia 3-1, gólszerző: Csoszánszki Dávid, Győri Barnabás, Barabás Miklós

Döntő:

Magyarország-Egyesült Államok 0-0, - büntetők után 1-2

A magyar csapatban a következők jutottak szóhoz. Kapusok: Benke András, Bohony Bálint, Tajti Bence, Wittner Máté, mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Bene Zoltán, Bozsoki Imre, Cseri Gergő, Csoszánszki Dávid, Dunai András, Fülöp Viktor, Győri Barnabás, Hadházi
Sándor, Hrabovszki Zoltán, Jáger Roland, Kozó Viktor, Lovász Bence, Nagy
Dániel, Nádasi Kornél, Talabér Attila, Zámbó Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában