Testvérével díjat vehettek át

2023.05.25. 14:00

Barzsó Heni kijutott a 2023-as Világjátékokra

Barzsó Henrietta és Alex a közelmúltban a Fejér Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésétől rangos díjat vehettek át a sportban elért sikereik alapján. A Sárosdi Animal SE két szkanderese az Eb előtt ezzel még egy lökést kapott a felkészüléshez.

Beke Zsombor

Barzsó Alex és Heni

Forrás: Barzsó Henrietta

A Barzsó testvérek a Terstyánszky Ödön Díjat vehették át a napokban Fejér Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésén a dégi Festetics-kastélyban. Az egykori olimpiai bajnok vívóról elnevezett elismerést ünnepélyes keretek között vehették át a vármegye kiváló szkanderesei. 

– Nagyon örültem a díjnak, az ünnepség rendkívül színvonalas volt. Sose vettem részt hasonlón, maga a díjátadó, a díj is gyönyörű. Nagyjából három hete jött meg a hivatalos meghívó, a Henivel közösen megosztva kaptuk az elismerést – mondta lapunknak Barzsó Alex.

– Ilyen szép, előkelő díjátadón még soha nem voltam, nagy megtiszteltetés volt részt venni rajta, nem hogy még kitüntetést kapni. Nagy dolog volt ez az életemben. Csodálatos volt a rendezvény, a kórus, minden körítés fantasztikus volt – tette hozzá Henrietta.

A két szkanderes nagy erőkkel készül a június közepi Európa-bajnokságra. A közelmúltban a nemzeti bajnokság döntőjén hangolódhattak a kontinenstornára, de a díj mindkettejüknek ez plusz löketet adott. 

– A nemzeti bajnokság sajnos nem úgy sikerült, de gőzerővel készülök a június 17-18-ai Európa-bajnokságra. A nemzeti döntő után még jobban rákapcsoltam a felkészülésre, a díj pedig még egy nagy löketet adott hozzá – nyilatkozta Alex.

– Nagyon jól sikerült a nemzeti bajnokság, úgy érzem, felkészült leszek majd az Európa-bajnokságon. Megpróbálok magamból mindent kihozni, de azt már most tudni lehet, hogy az idei mezőny nagyon erős lesz. Több Európa-, és világbajnok is indul a súlyomban, lesz, aki leadott, lesz, aki felszedett ehhez a kategóriához. Nagyon népes és magas színvonalú mezőny vár majd rám az biztos. Sok múlhat azon, hogy milyen napot fogok ki, milyen lesz a sorsolásom, kivel kezdek, de szeretnék nyerni – tekintett előre Heni, aki a nemzeti bajnokságot két aranyéremmel zárta.

A fiatalabbik Barzsó testvérre az Eb és vb mellett egy harmadik megmérettetés is vár még 2023-ban, ugyanis Henrietta kijutott az október Világjátékokra, vagyis a nem olimpiai sportágak multisporteseményére. 

– Az idei évi Világjátékok Szaúd-Arábiában kerül majd megrendezésre október végén, a szervezők a tavalyi év Európa-, és világbajnokai között válogattak. Nagyon kevés kategória van, mindössze négy a nőknél, egy kategóriában pedig mindössze nyolcan leszünk, nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ott lehetek majd. 65 kilogrammban nyertem az Eb-t, a Világjátékokon 70 kg-ban indulok majd ősszel. Jelenleg 58 kilogramm vagyok, ezzel egy kicsit kihívás elé állítottak, de semmi probléma. A különböző súlycsoportokba hat versenyzőt,  Európából, egyet Ázsiából és egyet Afrikából választottak ki. A vb-re nem tudtam kimenni, az Eb alapján kerültem ki, egyébként pedig a világbajnokság többet nyom, de sokat számított a két szerzett érmem a kontinensbajnokságról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában