Érzelmes búcsú az NB II-től

2023.05.29. 12:00

Az Észak-nyugati csoport 6. helyen végző Alba Regia KSE jövőre visszalép a bajnokságtól

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 22., utolsó fordulójában a kihagyott ziccerek megpecsételték a tartalékosan parkettre lépő albások sorsát szombat este.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

Alba Regia KSE–Alsóörsi SE 23-30 (12-13)

VOK, 30 néző, vezette: Kovács M., ifj Rácz L.

Alba Regia Fodor – Králl 2, IFJ. GRŐBER M. 7, Bárdos 2, Szalczinger, Rohonyi 2, HARSÁNYI 9 (1). Csere: Manazya (kapus), Kónya B., Salamon D., Ferenczi 1, Ferencz. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 9. perc: 4-5, 18. p.: 5-6, 26. p.: 9-10, 41. p.: 17-18, 49. p.: 19-24, 57. p.: 20-29.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Hétméteresek: 1/1 , ill. 6/5

A négy sérült játékosát (Kanyó Bence, Giday Árpád, Sipics Bence, Kovács Gergő) nélkülöző fehérvári kézisek az első játékrészben tartották a lépést a kiesés elől menekülő alsóörsiekkel, főleg ifj. Grőber Mátyás és az irányító poszton Kanyót helyettesítő Harsányi Dénes jeleskedett a gólszerzésben.

A fordulást követően azonban egyre inkább elhúzott a látogató a szürke mezesektől, akik bár küzdöttek, végül nem tudták megakadályozni a vendégek magabiztos győzelmét.

– Kapkodtunk és rengeteg ziccerelpuskáztunk, így az eddig sem túl eredményes támadójátékunk ezúttal sem működött. Az akarattal azonban nem volt gond, le a kalappal a játékosok előtt, hogy ilyen körülmények között is a legjobb tudásuk szerint végigjátszották az utolsó fordulókat. Szeretném megköszönni a közös munkát Grőber Mátyásnak, csodálatos volt együtt dolgozni vele. Bízom benne, hogy további sikereket ér el és én ezt még láthatom – mondta Madár Imre, az Alba Regia KSE tiszteletbeli elnöke az összecsapást követően.

A csütörtöki elnökségi ülést követően vált biztossá, hogy az Alba Regia KSE pénzügyi nehézségek miatt jövőre nem indít felnőtt csapatot egyik osztályban sem. A klub szerencsére nem szűnik meg, az utánpótlás együtteseknél továbbra is zavartalanul folyik majd a munka a következő idényben.

Az 1999-ben alapított ARKSE egyszer a dobogó második, kétszer pedig a harmadik fokára állhatott fel az NB I/B-ben, a 2016/17-es szezon után viszont kiesett a harmadosztályba, ahol az évek során egy ezüst- illetve egy bronzérem került a székesfehérváriak vitrinjébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában