Egyet lépnének előre

2023.05.29. 13:45

Alejandro Zubillaga elégedett a szezonnal, a megszerzett ezüstéremmel

Vasárnap este zárult a kosaras szezon, a férfi bajnoki döntő ötödik meccsén a Falco gárdája megérdemelten nyert 84-68-ra, ezzel sorozatban negyedik bajnoki címét szerezte.

Horog László

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az Arconic-Alba Fehérvár játékosai úgy készültünk a bajnoki döntő utolsó, szombathelyi összecsapására, hogy ami nem sikerült az első és harmadik mérkőzésen idegenben, az ötödszörre összejön, idegenbeli győzelemmel teszik fel a koronát a 2022-23-as idényben mutatott teljesítményünkre. Azonban ezúttal sem tudtak diadalmaskodni az Aréna Savariában, a Falco Szombathely címet védett, ismét fellépett a képzeletbeli dobogó tetejére.  

– Védekezésben nem kezdtük jól a mérkőzést, hiába dolgoztunk ezen, de nem szeretnék ezzel most túl sokat foglalkozni. Ellenfelünk minden évben szerepel a hazai bajnokság döntőben, ráadásul komoly nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik. Megpróbáltunk visszakapaszkodni ellene, ám erőfeszítéseink nem voltak elegendőek, ezt el kell fogadnunk. Ha a dolgok jó oldalát nézzük, elégedett vagyok a szezonnal, csaknem 15 mérkőzést nyertünk sorozatban, az alapszakaszt és a rájátszást is beleértve, a döntőben pedig öt meccsre kényszerítettük a rendkívül erős Falcót. A következő idényben igyekszünk egyet lépni előre – mondta a koronázóvárosi kék-fehérek vezetőedzője, Alejandro Zubillaga:

A vasiak szlovén vezetőedzőjét, Milos Konakovot hosszasan éltették a drukkerek a lefújást követően. A szakvezető szerint megérdemelten szerezték meg ismét az aranyérmet.

– Az elmúlt két idényben kemény, fizikailag nehéz mérkőzéseket játszottunk az Alba ellen, nem volt ez másként ezúttal sem. Ebben a párharcban mindegyik meccs nagyon izgalmas volt, többnyire egy labdán múlt. Az idény elején mondtam a csapatomnak, nem akarok a végkifejleten gondolkodni, mert csaknem a nulláról kezdtük az építkezést. Hittünk magunkban és egymásban akkor is, amikor elkövettünk néhány hibát, sőt, de ez nem gyengített, hanem erősített bennünket. Nem volt egyszerű a helyzetünk a sérülések miatt, de a pályán ez nem mutatkozott meg. Nagyon boldog vagyok, az utolsó találkozón végig a topon voltunk fizikailag és mentálisan, megérdemeltük a győzelmet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában