Dupla mexikói siker

2023.05.02. 14:17

A sprinthétvége sem törte meg a Red Bull dominanciát Bakuban

A Forma-1 mezőnye az elmúlt hévégén az Azeri Nagydíjat teljesítette, méghozzá a megújított sprint formátummal. Bár az időmérők halovány esélyt sejtettek az izgalmasabb történésekre, végül egyik futamon se kellett a szurkolóknak a körmeiket lerágni.

FMH

Sergio Perez mindkét futamot megnyerte Bakuban

Forrás: F1/Alex Pantling/Getty Images

Az új sprintformátumól sokat vártak a szabályalkotók, hozzá kell tenni, az alapvető funkcióját, miszerint többször legyenek az autók téthelyzetben a pályán, ezt hozta. A normál és a sprintkvalifikációt is Charles Leclerc nyerte meg a Red Bull párosa előtt, így a vérmesebb Ferrari rajongók már a vörösök feltámadását kezdték vizionálni. A szombati sprintfutamon aztán Leclerc nem tudta tartani Perezt, de ez a menet nem is kettejük párharcáról marad emlékezetes, hanem Verstappen és Russell manővereiről. A brit pilóta belső íven többször is kissé kiszorította a hollandot, akinek az autója meg is sérült. A világbajnoki címvédő nyomdafestéke nem éppen tűrő jelzőkkel kérte számon kollégáját a leintés után. 

A vasárnapi futamon hasonló forgatókönyv valósult meg, csak ezúttal mindkét Red Bull bedarálta Leclert, aki ezt követően Alonso előtt behozta a Ferrarit a harmadik helyre. A két csapattárs az élen nem bírt egymással, a mexikói ezen a hétvégén leheletnyivel gyorsabb is volt Verstappennél, így a világbajnoki pontverseny is kicsit nyitottabbá vált. Ami a folytatást illeti, hétvégén következik a Miami Nagydíj. A Ferrari fellángolása biztató lehet, de a versenytempóban még mindig messze vannak az olaszok a bikáktól, de az erősorrend második pozíciójáért nagy harc várható a Mercedes, az Aston Martin és a Ferrari között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában