Pusztavámon döntőztek a megyei sakkozók

2023.04.03. 13:00

Domináltak a Szent Imrések

48 csapat, mintegy 180 játékos viaskodott a 2022/2023-as tanév sakk diákolimpia megyei csapatversenyén a Pusztavámi Német Nemzetiségi Általános Iskolában. A fehérvári sakkozók uralták a mezőnyt.

Ferencz Balázs

Forrás: Fehér Gábor

A Fejér Megyei Sakkszövetség rendezésében versengő ifjú sakkozók bizonyították: Fejér vármegye számos településén színvonalas műhelymunka folyik, s fejlődik a szellemi sportok csúcsának számító sakk. Ugyan több iskola törekszik megszorongatni az eddig egyeduralkodó intézmények sakkozóit, de most még nem született meglepetés. A hagyományos sakkfellegvárak szerezték meg a megyei bajnoki címeket, s ezzel szereztek jogot az országos döntőn való részvételre. 

A csapatversenyeken az I-II. a III-IV. és az V-VI. korcsoport tanulói versenyeztek külön lány és fiú csoportokban, ami az alsós, felsős és középiskolás korosztályt jelenti. Az így kialakított hat korcsoportból három esetében a székesfehérvári Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda csapata képviselheti a megyét az országos versenyen. A Szent Imre győztesei az I-II. kcs. lányok és fiúk, valamint az V-VI. kcs. lányok. Mellettük egy-egy csapattal jutott tovább a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola (fiú III-IV. kcs), valamint két dunaújvárosi csapat, a Petőfi Sándor Általános Iskola csapata (lány III-IV. kcs.) és a Pannon Oktatási Központ (V-VI. kcs.) fiúcsapata.

A győztes csapatok összeállítása:

Szent Imre I-II. kcs. fiú: Ágoston Kolos, Hodina Balázs, Lambert Gergely, Nagy Norbert.

Zöldliget III-IV. kcs fiú: Bodrogi Bendegúz, Dubis Szabolcs, Kecskeméti Attila, Kerekes László

Pannon V-VI. kcs. fiú: Ocztos Dominik, Pásti Anna, Pásti Zsombor, Tancsa Tamás.

Szent Imre I-II. kcs. lány: Gerencsér Tamara, Méhész Alma, Sándor Lili, Ványi Panna.

Petőfi III-IV kcs. lány: Horváth Gréta, Kovács Emma, Schreiber Natália.

Szent Imre V-VI. kcs. lány: Lukács Eszter, Lukács Éva, Németh Lúcia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában