Kézilabda

2023.04.02. 11:04

Alba siker a kiesőjelölt otthonában

A női kézilabda K&H Liga NB I 20. fordulójában az Alba Fehérvár KC az utolsó szalmaszálakba kapaszkodó, a kiesés ellen harcoló Érd ellen lépett parkettre, és nehezebb első félidő után érvényesítve a papírformát négygólos győzelemmel zárt.

Káldor András

Tamara Szmbatjant (fekete) próbálja megállítani Fekete Bozsana

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Érd – Alba Fehérvár KC 20-24 (12-12)
Érd, 400 néző

Vezette: Sándor György, Szabó Balázs

Érd: Hadfi – Dávid-Azari 3, Ábrahám, Kopecz 5 (2), Sztankovics R. 1, Gerháth K. 3, Fekete B. 3. Csere: Kántor (kapus), Csiszár-Szekeres, Horváth D., Paróczy 4, Kerekes 1, Gerencsér. Vezetőedző: Simics Judit 

Alba Fehérvár KC: Pijevic – Zrnic 4, Szmbatjan 4 (1), Ohjama 3 (2), Varga E., Utasi 5, Takó 1. Csere: Boldizsár, Dubán, Sztosics 4, Afentaler 3, Bojtos. Vezetőedző: Józsa Krisztián

Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3

Nem mondhatni, hogy ne tett meg volna mindent az egykor szebb napokat látott vendéglátó annak érdekében, hogy otthon tartsa a pontokat, vagy legalább egyet ezek közül bezsebeljen. Az első félidőben kifejezetten jól tartották magukat, sőt akadtak olyan periódusai ennek a félórának, hogy az első tíz percben többször vezettek. Aztán megrázták magukat Józsa Krisztián vezetőedző tanítványai, és egészen a játékrész hajrájáig, két, három góllal vezettek. A játékrész utolsó percében fogta be Paróczy Sára találatával ismét a hazai együttes az Albát, így a szünet után lényegében kezdődhetett minden elölről.   

A szünet után Kopecz Barbara szerezte az első gólt, amivel ismét előnybe kerültek a narancs mezesek, ám ez tiszavirág életűnek bizonyult, mivel az AFKC nem hagyta annyiban, és a 36. percben Takó Viktória gólja ismét a vendégvezetést hozott. Ezt követően már nem eresztették ki kezükből a meccset, bár az 52. percben Fekete Bozsana és Paróczy góljaival felzárkózott az Érd 21-20-ra, az egyenlítés azonban elmaradt, és, mint később kiderült ez volt a házigazdák utolsó gólja, míg az Alba annyit rakott hozzá, amennyi szükségesnek tűnt a biztos sikerhez. 

 

- Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, és nem is volt az. Tudtuk, hogy az Érd a végsőkig fog küzdeni, hiszen a bennmaradásért harcolnak. Mind a két csapat rengeteget hibázott, nem játszottunk jól sem az első, sem a második félidőben, viszont voltak olyan periódusok, amikor a védekezésünk úgy összeállt, hogy megnyugtató előnyt kovácsoltunk belőle. A végjátékban mi voltunk a higgadtabbak, ennek is köszönhető a győzelem. – értékelt a lefújás után Józsa Krisztián. 

- Jó és izgalmas mérkőzés volt, nagyot küzdöttünk. Nagyon örülök, hogy megszereztük ezt a két nagyon fontos pontot, büszke vagyok a csapatra. Az előző szezonban nem sikerült itt nyernünk, így nehéz meccsre számítottunk. Ennek fényében különösen boldog vagyok, hogy idén mind a négy pontot begyűjtöttük. – mondta a négy góli jutó Tamara Szmbatjan. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában