Már az első félidőben eldőlt a Győri ETO elleni párharc

2023.04.18. 18:47

A világ egyik legjobbja ellen sohasem egyszerű

Érvényesítette a papírformát a listavezető, s a bajnoki cím legfőbb várományosa, a Győri Audi ETO KC a DKKA elleni K&H Liga-találkozón.

Ferencz Balázs

A fehérmezes győriek minden pozícióban jobbak voltak

Forrás: kohaszkezi.hu

A Bajnokok Ligájában a négy közé jutásért küzd, míg itthon a már lejátszott huszonkét meccséből huszonegyet megnyert a Győri ETO, csak a Fraditól kapott ki, s szinte már borítékolható, hogy elhódítja a bajnoki címet a magyar NB I-ben. A világ egyik legjobb női kézilabdacsapata ellen többnyire az esélytelenek nyugalmával lépnek pályára a honi együttesek. A jó formában lévő Kohász sem tehetett másképp, de ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel fogadták volna a zöld-fehéreket Kazai Anitáék.

– Elsősorban a saját dolgainkat gyakoroljuk, azt szeretnénk minél hatékonyabban végrehajtani, remélem, hogy sikerül ezt úgy megvalósítani, mint a Ferencváros elleni hazai találkozón. Nem szeretek úgy nekimenni egy mérkőzésnek, hogy előre feladom, az emberben mindig benne van a győzelmi vágy, az hogy ennek mi a realitása, az teljesen mindegy, ha csak egy ezreléknyi esély van, akkor már érdemes küzdeni – fejtette ki a véleményét az évek óta tartó erőviszonyok szülte helyzetről a találkozó előtt Rapatyi Tamás, a DKKA vezetőedzője.

Az első percekben még élt is a remény, 3-2-re és 4-3-ra is vezetett a Dunaújvárosi Kohász KA, a hetedik perctől azonban elrobogott az ETO. A félidőben hét góllal vezettek már a győriek, gyakorlatilag eldöntve a párharcot.

Fordulás után 15 perc alatt három gólt dobtak a hazaiak, amire az ETO a többszörösével válaszolt. Gyötrelmesen sima lett a vége.

Dunaújvárosi Kohász KA – Győri Audi ETO KC  14-35 (7-14)
Dunaújváros, 600 néző. V.: Bujdosó, Horváth V.

DKKA: Oguntoye, Bartulovic (kapusok) – Szalai B. 4, Farkas Johanna 3, Weisheitel 2, Horváth P. 1, Poczetnyik L. 1, Kazai 1, Nick 1, Arany 1, Fodor N., Matucza, Krupják-Molnár, Agócs, Lakatos, Farkas K. Vezetőedző: Rapatyi Tamás

ETO: Leynaud 1, Győri (kapusok) – Nze-Minko 7, Broch 5, Hansen 4 (1), Brattset 3, Oftedal 3, Blohm 2, Faluvégi 2, Farkas Júlia 2, Gros 2(1),  Schatzl Nadine 1, Ryu 1, Győri-Lukács 1, Fodor Cs. 1, Haugsted. Vezetőedző: Ambros Martin

Kiállítások: 6 ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/0 ill. 4/4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában