Tízgólos siker

2023.03.19. 12:47

Tükörsima dunaújvárosi győzelem a sereghajtó otthonában

A DFVE vízilabdacsapata a Tatabánya Women Water Polo gárdájához látogatott. Mihók Attila együttese esélyt sem adott a ligautolsónak.

Beke Zsombor

Garda négy gólt vállalt a sikerből

Forrás: Szabó Miklós / NSO

Tatabánya Women Water Polo – Dunaújvárosi FVE 5-15 (0-2, 1-5, 3-3, 1-5)
Gólszerzők: Becsey 2, Orbán, Kovács J., Felkai, ill. Garda 4, Sümegi 3, Dobi 3, Horváth B. 2, Mucsy, Kardos, Mahieu

A Dunaújvárosra ráfért a sikerélmény, hiszen a Fejér megyei a BL-siker óta a bajnokságban kikaptak a Ferencvárostól. Jól is kezdett Tatabányán a DFVE, kicsivel több mint egy perc eltelte után Mahieu kezdte el a gólgyártást. Később Garda büntetőből növelte az előnyt, majd a második negyedben akcióból is betalált a csapatkapitány. Az első hazai gólra több mint 13 percet kellett várni, ekkor Orbán volt eredményes. Később Horváth, Garda és Dobi tett róla, hogy vaskos dunaújvárosi előnyből várhassák a felek a szünetet, 1-7.

A fordulás után ugyan a harmadik negyeden három gólt is kapott Mihók Attila együttese, de háromszor mattolta is a Tatabányát, így az előny nem olvadt el. A záróetapra aztán újra jól zárt a DFVE védelme, és végül még négy góllal sikerült növelni az előnyt, a Dunaújváros 15-5-re nyert és őrzi harmadik helyét a tabellán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában