Röplabda

2023.03.22. 21:24

Történelmi siker - Elődöntős lett a MÁV Előre SC-Foxconn!

A férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén sem vesztett szettet a MÁV Előre SC-Foxconn csapata, így lezárta a három győzelemig tartó párharcot a Kecskeméti RC ellenében. A fehérvári férfi röplabdázók ilyen sikert korábban még nem értek el!

Káldor András

Redjo Koci (a labdával) ismét a MÁV Előre-Foxconn egyik vezére volt

Fotó: Nagy Norbert / FMH

MÁV Előre SC-Foxconn – Kecskeméti RC 3:0 (22, 15, 22)
Székesfehérvár, 152 néző 

Vezette: Adler László, Mezőffy Zsolt

MÁV Előre SC-Foxconn: Ambrus, Eke, Szabó V., Pesti, Koci, Doda. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Deliu. Vezetőedző: Dávid Zoltán

Kecskeméti RC: Bolizsár, Baserio, Keen, Kecskeméti, Farkas P., Varga P. Csere: Török (liberó), Kiss B., Bogdán, Szabó M. Vezetőedző: Nagy József

Dávid Zoltán a hazaiak mestere magányosan ült a mérkőzés előtt a kispad szerepét betöltő széken figyelte tanítványait hogyan készülnek a döntő csatának is mondható harmadik összecsapásra. Majd, amikor a bemelegítés utolsó fázisához érkezett a gárda, Pesti Marcellel lepacsizott, Takács Milán liberóval váltott néhány szót, és az elmaradhatatlan taktikai táblával kezében elfoglalta helyét az oldalvonal mellett. Ott voltak a lelátón a MÁV Előre SC női csapatának játékosai is, szinte a teljes keret, mintegy hangolásképpen a számukra csütörtökön, Békéscsabán kezdődő negyeddöntőre.

Az első szettben 3:2-nél vezetett először a házigazda, és egészen 5-5-ig szoros volt az állás. Ezt követően azonban fokozatosan kapcsoltak a kék-fehérek magasabb sebességi fokozatba, és 11:7 után állva hagyták ellenfelüket. Különösképpen nem kellett nagy jóstehetségnek lenni a látottak alapján, hogy be fogja húzni a Loki ezt a játszmát. Más kérdés, hogy azért mindkét oldalon akadtak hibák bőven, és a biztos előny tudatában némi sanszot adott egy-egy labdamenetben a fehérvári együttes riválisának – igaz annyit nem, hogy lőtávolon belülre engedje, és 22-nél véget is vetettek 22 perc játékot követően ennek az etapnak.  

A folytatásban hasonló volt a koreográfia az előző szetthez, most 7:7-ig haladtak fej-fej mellett, majd a fehérváriak Pesti és Redjo Koci vezérletével hat-nyolc pontos előnyt kovácsoltak, így aztán 20 perc játékidő elegendő volt számukra a részsikerhez.
Talán a legnehezebb, és a mérkőzés egyben legizgalmasabb játszmája a harmadik volt, amelyet az előzőektől eltérően koncentráltabban kezdett a Kecskemét, mintegy az utolsó szalmaszálba kapaszkodva. 6-nál átvették a vezetést, és Farkas Péter pontjainak köszönhetően két-három pontos fórba kerültek. Ezeket ledolgozta ugyan a MÁV Előre, de újra és újra vezetett a KRC. A húzd-meg ereszd meg játék 19:18-as állásnál zárult le, innentől, ha nehezen is, de eljutottak az utolsó labdamenetig, a végszó pedig Pestié lett, akinek a leütését nem tudták hárítani a vendégek. 

A MÁV Előre SC-Foxconn ezzel a győzelemmel története során először jutott be az Extraliga elődöntőjébe! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában