Ötgólos hátrányból

2023.03.19. 11:13

Szoros csatatában, a végére döntetlenre mentett a DKKA

A Dunaújvárosi Kohász KA felnőtt együttese a Moyra-Budaörs Handball gárdájához látogatott szombat délután a női kézilabda NB I. 18. fordulójában.

Beke Zsombor

Szalai (pirosban) négy gólig jutott Budaörsön

Forrás: Kricskovics Antal / FMH

Moyra-Budaörs Handball – DKKA 27-27 (13-13)

Budaörs, 850 néző. V: Andorka, Hucker

BUDAÖRS: Varjas-Sipeki – Szabó-Májer 2, Schneider 1, Pálos-Bognár 6, Gorilszka 2, Hudák 4, Tóth M. 1. Csere: Vártok T. (kapus), Szabadfi, Vártok T. 1, Gergely-Zsigmond 4, Mlinkó 1, Smid, Szekerczés 5. Edző: Buday Dániel

DKKA: Bartulovic – Szalai B. 4, Poczetnyik, Nick 1, Weisheitel, Krupják-Molnár, Arany 4. Csere: Oguntoye (kapus), Kazai 5, Horváth P. 6, Lakatos P., Farkas J. 7 (2). Edző: Rapatyi Tamás

Kiállítások: 4, ill. 4 perc

Hétméteresek: 0/1, ill. 2/2

Tabellaszomszédok rangadóját rendezték meg Pest megyében, a két csapat ugyanannyi ponttal állt a forduló előtt a tabella utolsó harmadában. A siker mindkét csapatnak fontos lett volna tehát, a találkozót a hazaiak kezdték jobban, öt perc után 4-2-re vezetett a Budaörs. A 13- percre Kazai révén utolérte ellenfelét a DKKA, 5-5, de az öröm csak rövid ideig tarthatott, hiszen két gyors hazai góllal megint hátrányban volt a Dunaújváros. A szünetig nem változott a játék képe, Farkas és Kazai  révén sikerült végül döntetlenre menteni az első félidőt, 13-13. 

A térfélcserét követően is mindig a budaörsi gárdánál volt az előny, de kezdetben egy-két gólnál többre nem nőtt a két csapat közötti differencia. A 40. perc után azonban ez változott, és pár perc alatt öt gólra hízott a különbség 25-20. Nem esett össze Rapatyi Tamás alakulata, az 54. mintumra háromra csökkent a hátrány, 27-24. Jött is a hazai időkérés, de ez sem törte meg a DKKA lendületét,  már csak a vendégek találtak be, Horváth, Nick és Farkas pedig döntetlenre mentette a mérkőzést, 27-27.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában