Bajnoki mérkőzések

2023.03.24. 10:49

Sűrű program előtt állnak a rögbisek

A Fehérvár Rugy Club szervezésében szombaton 9:30 tól 14 óráig a Köfém Rögbi pályán torna rendszerű felnőtt női és utánpótlás női bajnoki mérkőzések zajlanak. A verseny rendszer igazodik az Olimpiai versenyrendszerhez egy nap maximum négy mérkőzésnél többet nem lehet lejátszani, szintúgy, mint az olimpián.

Káldor Adnrás

Izgalmas összecsapásra lesz kilátás a Debrecen elleni bajnokin

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Azt követően 15 órától NB II-es férfi bajnoki mérkőzésre kerül sor a Fehérvár Rugby Club és a Debrecen (Orvostudományi Egyetem) között. Izgalmas összecsapás várható, hiszen a fehérváriak a bajnokságot vezető csapatot fogadják. A vendégek kerete zömében Magyarországon tanuló külföld diákokból áll.
A Debreceni Huszárok először fognak a csapatbusszal begördülni a rögbi kapu mintájára kialakított behajtón, és pályára lépni a Köfém pálya évtizedek óta koptatott gyepén. A két csapat ősszel először került szembe XV-s mérkőzésen, és bár a korábbi években a Fehérváriak dominálni tudtak a 7s mérkőzéseken, akkor Debrecenben 34-13-as hazai siker született. 

Nem túlzás azt állítani, hogy a mérkőzés sorsdöntő mindkét alakulat számára, mivel a nem titkoltan a bajnoki címre hajtó Debrecen egy vereséggel közel engedné magához az őket üldözőket, a Vadkanoknak pedig egyszerűen nem fér bele a vereség, ha meg szeretnék őrizni esélyüket az aranyra. Igazán kőkemény meccsre számíthatnak a kilátogatók, hiszen a tét hatalmas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában