Női kézilabda

2023.03.31. 14:45

Simább legyen, mint Fehérváron!

A női kézilabda K&H Liga NB I 20. fordulójában a kiesés ellen harcoló Érd ellen lép parkettre szombaton 18 órakor az Alba Fehérvár KC csapata.

Káldor András

A fehérvári Bruna Zrnic természetesen győzelmet vár

Fotó: Kricskovics Antal

Sokan emlékezhetnek arra, hogy a két csapat decemberi mérkőzésén az Alba vért izzad, mert ellenfele a félidőben még egy góllal (10-9) vezetett, és a hajráig egészen jól tartotta magát, de a hét gólig jutó Tamara Szmbatjan vezérletével a fehérváriak végül 22-20-ra megnyerték a találkozót. Ez a hatvan perc remélhetőleg nem okoz annyi izgalmat Józsa Krisztián tanítványainak, már csak azért is lehet ebben reménykedni, mivel az egykor szebb napokat látott Érd nagyon úgy tűnik jelenleg, hogy a következő idényben az NB I/B-s mezőnyt fogja erősíteni. Az utolsó előtti, 13. helyen tanyáznak, hat ponttal lemaradva az előttük álló Békéscsabai Előre mögött, ráadásul ők kapták a ligában a legtöbb gólt is.
- Az Érd elleni nagyon fontos meccs számunkra annak érdekében, hogy megszilárdítsuk a jelenlegi pozíciónkat. Nehéz mérkőzésre számítok, de bízom a csapatban és abban, hogy hazahozzuk a két pontot. – fogalmazott Varga Emőke az AFKC beállója, aki 52 találtot szerzett eddig, és az előkelő negyedik helyen találjuk őt a házi góllövőlistán.     

A 20 esztendős Bruna Zrnic ugyan az érdi mérkőzésen nem jutott szerephez, de egyre több játéklehetőséget kapott Józsa Krisztiántól az utóbbi összecsapásokon. 

- Nem szabad lebecsülnünk az Érdet, jó csapat, és mivel otthon játszanak, egyáltalán nem számítok könnyű mérkőzésre. Kemény védekezéssel és okos támadójátékkal ugyanakkor begyűjthetjük a két pontot, amivel tovább tartanánk a remek hatodik helyezésünket. – vélte a horvát szélső.
A Érd Arénában megrendezésre kerülő összecsapás játékvezetője a Sándor György, Szabó Balázs duó lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában