Nyertük az Eb-selejtezők előtti felkészülési mérkőzést

2023.03.23. 21:29

Sikeres volt a főpróba, jöhet az előadás

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat felvezetéseként Észtország együttesét fogadta a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában.

Ferencz Balázs

A magyar labdarúgó-válogatott még nem brillírozott, de nyert az észtek ellen

Forrás: Kricskovics Antal

Igaz, csupán egy tét nélküli, barátságos összecsapással kezdte az esztendő megmérettetés-sorozatát a válogatott, mégis több, mint negyvenezer magyar néző szurkolt a lelátókon. Örömteli, hogy oly sok ínséges évtized után végre újra szívébe zárta a magyarság a labdarúgó-válogatottat. Ez is erőt adhat a nemzeti együttes tagjainak, hogy újabb szívet melengető eredményeket érjenek el idén. Ne feledjük, a tét a 2024-es németországi Európa-bajnokságon való részvétel...
Persze, az észtek ellen még csupán a hangolódáson, a gyakorláson volt a fő hangsúly. Az osztrákok ellen készülő balti egylet bátran kezdett, a magyarok eleinte nem kapták el a fonalat, az észtek pedig harcosan próbáltak riogatni, Dibusznak egyszer védenie is kellett. Húsz perc játék után aztán a válogatott szövetségi kapitányaként ötvenedik meccsén dirigáló Marco Rossi  már nyugodtabban figyelhette a történéseket, mert fölénybe került csapata. Sőt, Vécsei kiugratása után a fehérvári nevelésű Bolla Bendegúz ki is lőtte a bal felsőt, azonban egyetlen centivel közelebb volt a kapushoz a passz pillanatában, mint védője, így a VAR-vizsgálat után törölték a gólját. Azonban még a szünet előtt szerzett egy szabályos találatot is a magyar csapat. Szoboszlai remek szöglete nyomán Kalmár kapásból lőtt, a földről felpattanó labdát pedig Ádám Martin fejelte a bal sarokba, első válogatott gólját könnyezte meg a „magyar viking”, 1-0.

 

Fordulás után Marco Rossi egyre több játékosának szavazott bizalmat, a gólszerző Ádám Martin például hatvan percet töltött a pályán. Nagy ádám, Kleinheisler, és Gazdag is szóhoz jutott. A játék színvonala kissé visszaesett, ahogy a meccs elején, a második játékrész első szakaszát is megnyomták az észtek, sőt, Dibusz megint nagy védéssel térített el egy vendég torpedót.  A 65. percben az egyébként is sziporkázó Szoboszlai Dominik 25 méterről küldött rakétát a jobb alsó felé, nagyot védett Hein-kapus. Sőt, a 70. percben Kerkez Milos kiharcolt egy tizenegyest, Baranov lökte fel és lépett rá a lábára. A Szoboszlaival szemben kő-papír-ollót nyerő Sallai Roland erősen rúgta a jobb sarok felé, de nem helyezett jól, Hein védte a büntetőt. Mint ahogy hatalmas nyújtózással ütötte ki a léc alól a csereként beállt Csoboth első válogatottbeli lövését. A hajrá perceiben is a magyar gárda futballozott fölényben, de a kapu elé már nem értek oda a hazaiak. 
Sikeres volt a főpróba, jöhet az előadás. A magyar válogatott hétfőn este, 20.45-kor Bulgária ellen kezdi meg a 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozatát a Puskás Arénában, közel telt ház előtt.

JEGYZŐKÖNYV
Magyarország – Észtország 1-0 (1-0)
Budapest, Puskás Aréna, 41 000 néző. V.: Walter Altmann (osztrák)
Magyarország: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 84.), Kalmár (Kleinheisler, 60.), Vécsei (Nagy Á., a szünetben), Kerkez – Szoboszlai (Csoboth, 76.), Ádám M. (Gazdag, 60.), Sallai (Németh A., 76.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Észtország: Hein – Kuusk, Paskotsi, Baranov (Töugjas, 82.) – Ojamaa (Sorga, a szünetben), Shein (Miller, a szünetben), K. Vasiljev (Tunjov, 64.), Sinyavskiy, Pikk (Reinkort, 84.) – Käit, Sappinen (Zenjov, a szünetben). Szöv. kap.: Thomas Häberli 
Gól: Ádám M. (41.) 
Sárga lap: Baranov (71.), Tunjov (82.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában