Miskolci edzőtábor

2023.03.22. 13:30

Nyolc fehérvári a felkészülés elejére

A magyar férfi jégkorong-válogatott április elején megkezdi felkészülését az A-csoportos világbajnokságra. A Kevin Constantine vezette szakmai stáb kijelölte a felkészülés elejére összehívott keretet.

Beke Zsombor

Horváth Dominik is a válogatottal készülhet Miskolcon

Forrás: Dömötör Csaba/ NSO

Hosszú felkészülési időszak áll a stáb rendelkezésére, így az első két hétre még nem is a teljes keret kapott meghívót. Az április elején startoló edzőtábor Miskolcon kezdődik majd, az első szakaszban négy mérkőzés vár a csapatra. Április 5-én és 6-án Ukrajna ellen lépnek jégre a mieink, majd egy háromnapos pihenő után folytatódik a munka és április 14-én és 15-én pedig Japánnal mérkőzik meg Magyarország. 
Az első keretben nyolc fehérvári jégkorongozó kapott helyet. Horváth Dominik, Szabó Dániel, Horváth Milán, Ambrus Gergő, Németh Kristóf, Mihály Ákos, Vértes Nátán és Terbócs István készülhet az összetartásra. 

A program:
Április 5., 17.00 Magyarország – Ukrajna
Április 6., 18.00 Magyarország – Ukrajna
Április 14., 17.00 Magyarország – Japán
Április 15., 19.30 Magyarország – Japán

A keret:
Kapusok: Arany Gergely (FTC-Telekom), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)
Hátvédek: Falus Ádám (GC Küsnacht Lions, svájci), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (BJA), Hadobás Zétény (Västeras, svéd), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Szabó Bence (BJA), Szabó Dániel (Hydro Fehérvár AV19)
Csatárok: Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Csányi Karol (Zvolen, szlovák), Horváth Bálint (Vimmerby, svéd), Kóger Dániel (Corona Brasov), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJA), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Páterka Bence (DVTK Jegesmedvék), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Schlekmann Márk (BJA), Vértes Nátán (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Vincze Péter (Gyergyói HK).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában