Hoki

2023.03.12. 20:27

Nem lesz újvárosi finálé

Az Andersen Liga elődöntőjének negyedik összecsapásán a MAC Ikonok együttese meglehetősen sima sikert ért el a DAB-ASP ellen, így a fővárosiak jutottak a sorozat döntőjébe.

Káldor András

Végig nagy volt a forgalom a DAB-ASP kapuja előtt

Fotó: A klub

MAC Ikonok – DAB-ASP 7-3 (3-1, 3-0, 1-2)
Kisstadion, 39 néző
Vezette: Mach, Németh M., Kis-Király, Dömötör

MAC Ikonok: Gadácsi – Horváth D., Lakatos (1), Jászai, Németh Á. 2 (1), Tornyai M. (1) – Oroszi 1 (2), Vajda Zs. 1, Eperjessy (1), Kőrösi 1, Szlépka – Papp D. (1), Vajda T. (1), Kedves R. 1 (1), Lőczi 1 (2), Schmál (1) – Bíró G., Bata (1), Dózsa. Vezetőedző: Kedves Péter Ferenc

DAB-ASP: Valenta – Gebei B., Jadlószki, Azari (1), Ráduly (1), Strenk 1 – Marosi, Piszmann S., Szabó Cs. 1, Kis, Tamás – Szinodkin (1), Szénási, Bogacsev (1), Nemcev, Zaharevics 1. Vezetőedző: Sami Tuomisoja.

Kiállítások: 24, ill. 10 perc
Kapura lövések: 62-30
Gól emberelőnyből: 5/3, ill. 2/0

Abban a reményben léptek jégre a DAB-ASP játékosai, hogy megpróbálják bezsebelni a győzelmet, és akkor esélyük van arra, hogy újvárosi házidöntőt rendezzenek Újvárosban. Az álmok a 9. percig éltek, dacára annak, hogy Szabó Csaba találata DAB-ASP előnyt hozott, ám a folytatásban már a vendéglátók vették át a játék irányítását. Elég csak a lőlapra tekinteni, az első harmadban 22-10-re nyerte ezt a MAC Ikonok, amely a játékrész végére nemcsak fordított, hanem magabiztos előnyt kovácsolt. A középső etapban sem sok esélyt adtak a látogatóknak, ekkor is háromszor rezdült Michael Valenta hálója, és lényegében eldőlt a csata. A záró húsz percet ugyan a DAB-ASP nyerte, de ez nem osztott-szorzott, mert a fővárosi gárda lett az idei Andersen Liga finalistája, ahol a Worm Angels csapatával mérkőzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában