Nagyon fontos győzelem

2023.03.26. 12:25

Bár a mérkőzés végét elrontotta, de végül nyert a Dunaújváros

A női kézi­labdaliga NB I 19. fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA az Érd együttesét fogadta. A rendkívül fontos bajnokin hazai győzelem született.

Beke Zsombor

Farkas (pirosban) kilenc góljával csapata legeredményesebb játékosa volt

Forrás: Laczko Izabella / DH

Dunaújvárosi Kohász KA – ­Érd 30-26 (14-10)

Dunaújváros, 300 néző. Vezette: Nagy, Túróczy

DKKA: Oguntoye 1 – Kazai 1, Horváth Petra 1, Szalai B. 2, Nick 2, Krupják-Molnár 2, Arany 4. Csere: Weisheitel, Poczetnyik 7, Lakatos P. 1, Farkas J. 9 (5), Fodor N., Matucza. Edző: Rapatyi Tamás.

Érd: Hadfi – Dávid-Azari 1, Kerekes 2, Ábrahám 2, Sztankovics R. 2, Ko­pecz 8 (3), Fekete B. 6. Csere: Kántor (kapus), Gerhát K. 1, Csiszár-Szekeres 1, Paróczy 1, Horváth D., Gerencsér 2, Csáki L., Kiss D. Edző: Simics Judit.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 5/3.

Nem várt könnyű összecsapás Rapatyi Tamás alakulatára, hiszen a DKKA az új évben nem igazán találta a formáját, így a Fejér megyeiek szép lassan egyre lejjebb csúsztak a tabellán, már-már egyre közelebb a veszélyzónához. Az Érd pedig épp az utolsó előtti helyről zárkózott volna. A találkozót a vendégek gólja nyitotta meg, Dávid-Azari volt eredményes. Az első tíz percben felváltva volt az előny a csapatoknál, majd úgy tűnt, hogy el tud kicsit lépni a Dunaújváros, Szalai és Farkas révén 7-5 volt az állás. Az Érd azonban visszakapaszkodott, sőt, zsinórban három lőtt góllal már a Pest megyeiek vezettek, 7-8. Poczetnyik két percen belül kétszer is pontosan célzott, átvette az irányítást a Kohász, és félidőig már nem is engedte vissza ellenfelét. 14-11.

A fordulás után Farkas bün­tetőből szerezte az első gólt, majd az üres kapura Ogun­toye is betalált, 16-11. Sztankovics próbálta közelebb hozni az övéit, de aztán Nick és Po­czetnyik lehűtötte a kedélyeket, 18-12. Nagyjából állandósult a hat-hét gólos hazai előny, sőt a 46. percben először a találkozón tízre hízott a két csapat közötti differencia, 25-15. Ezt követően azonban talán a nagy előny birtokában visszaesett a Dunaújváros, három gólra is feljött az Érd, de a végén Farkas kétszer be­köszönt, így a Dunaújváros 30-26-ra nyert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában