Röplabda

2023.03.13. 12:43

Már az elődöntő lesz a tét

A férfi röplabda Extraliga küzdelem sorozata a negyeddöntőhöz érkezett, a MÁV Előre SC-Foxconn csapata a Kecskeméti RC ellen hazai parketten kezdi meg kedden 19 órakor a VOK-ban az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot.

Káldor András

Redjo Koci (szemben) pontjaira nagy szüksége lesz a Lokinak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári legények a harmadik kiemelésnek köszönhetően a 6. helyen rangsorolt Kecskeméti RC csapatával játszhatnak az elődöntőbe kerülésért. A párosítás ugyanakkor csak a kiemelés alapján tűnik egyértelműnek, ugyanis a két csapat elmúlt öt, Extraligás mérkőzésén a Kecskeméti RC gárdája bizonyult jobbnak. Ráadásul a KRC a hétvégén a Magyar Kupában a bronzéremért küzdhetett meg a GreenPlan VRC Kazincbarcikával. Az öt játszmáig tartó csatát végül a nagy akarattal küzdő kecskemétiek nyerték meg teljesen megérdemelten 3:2-re.

A keddi és a további összecsapásokon a fehérváriaknak elsősorban a kubai Fundora Travieso Lázaro Raydelre kell figyelniük, aki 21 pontot szerzett a bronzmeccsen. Rajta kívül a 18 pontig jutó Varga Péter volt az alföldi alakulat nyerő embere.

A MÁV Előre-Foxconn az utóbbi három mérkőzését (Pénzügyőr SE, GreenPlan VRC Kazincbarcika, DEAC) megnyerte a középszakaszban, és ez jó előjel lehet az egyre jobban összeérő csapatnak a negyeddöntő előtt. Amennyiben olyan érett játékot látunk tőlük, mint a DEAC ellen, akkor esélyük lehet a tovább lépésre. 

A negyeddöntő menetrendje:
2023. 03. 14., kedd, 19:00 MÁV Előre SC – Kecskeméti RC (Székesfehérvár)
2023. 03. 18., szombat, 18:00 Kecskeméti RC – MÁV Előre SC-Foxconn (Kecskemét)
2023. 03. 22., szerda, 19:00 MÁV Előre SC – Kecskeméti RC (Székesfehérvár)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában