Kétnapos száguldás

2023.03.21. 19:03

Készülhetnek a benzingőz szerelmesei, április első hétvégéjén Székesfehérvár Rally!

Április első hétvégéjén rendezik meg 2023-ban a Székesfehérvár Rallyt, szombaton és vasárnap Fejér és Veszprém vármegyében mérik össze tudásukat a versenyzők.

Beke Zsombor

Forrás: Fehér Gábor / FMH Archív

Az idei évben a nyári, megszokott időpont helyet tavasszal, április legelején rendezik meg a Székesfehérvár Rally-t. A rendhagyó jelző, mint megtudtuk Lakatos Róbert szervezőtől több szempontból is igaznak bizonyul majd az idei rendezvényre. A szokatlan időpont mellett ugyanis a hazai ralis küzdelmek nagyjából húsz éve nem kezdődtek murvás szakasszal. A mezőny népes lesz, hiszen két bajnokság körülbelül hetven indulója méri majd össze tudását.

– Még van vissza pár nap a nevezési zárlatig, előzetesen reálisnak azt gondoltuk, hogy ötven rallye-bajnokságban szereplő autóra számíthatunk – mondta lapunknak Lakatos. – Az idei évben rendhagyó módon a terep-rallye mezőnye is ellátogat az eseményre, ott húsz autó volt a terv. Ezek biztosan teljesülni fognak, sőt előbbi bajnokságban a hatvanat is elérheti az indulók száma.

A mezőnyben ott lesznek a hazai pontvadászatot uraló nevek, valamint Hadik András visszatérésére is van esély, de a terepralisok között ott lesz Mészáros Lőrinc valamint egy cseh versenyző is, akik az egyik legkorszerűbb autóval indulnak majd.

Az első nap két gyorsasági szakasz vár majd a mezőnyre, a királyszentistváni és a jutaspusztai, másnap Várpalotára, Tésre, valamint Iszkára látogat el a mezőny. Szombat délután természetesen nem maradhat ki a Palotai úti szuperspeciál sem, amely minden esztendőben a nézők kedvence, a célceremónia várható ideje vasárnap délután, helyszíne pedig a Mol Aréna Sóstó lesz. Ami a szuperspeciálon kívüli látogathatóságot illeti, bizonyos helyszínek tekintetében még nincs döntés. A szombati gyorsasági szakaszon minden valószínűség szerint lehetnek nézők a kijelölt helyeken, a vasárnapi részes esetében vannak még kérdőjelek, ott könnyen lehet, hogy két szakasz sem lesz a közönség által látogatható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában