Játszmaveszteség nélkül zártak

2023.03.19. 07:29

Idegenben is nyert a Loki

A férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjében a MÁV Előre SC-Foxconn csapata nem teketóriázott, hazai pályáján is legyőzte a Kecskeméti RC gárdáját.

Káldor András

Ismét Redjo Koci volt a Loki egyik nyerőembere

Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

Kecskeméti RC – MÁV Előre SC-Foxconn 0:3 (-22, -26, -17)

Kecskemét, 120 néző.

Vezette: Tillmann Gyula, Varjasi Melinda.

Kecskeméti RC: Farkas 10, Baserio 8, Keen 3, Fundora 5, Boldizsár 4, Varga 16. Csere: Gebhardt Á., Török Zs. (liberók), Kiss B., Török S., Bogdán 1, Szabó M. Vezetőedző: Nagy József.

MÁV Előre SC-Foxconn: Eke 5, Szabó V. 6, Koci 17, Ambrus 10, Pesti 13, Doda 7. Csere: Takács M. (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2–0 a MÁV Előre-Foxconn javára.

Az összecsapás nagy kérdése volt, vajon tudja-e folytatni hetek óta tartó menetelését a fehérvári együttes, és sikerül-e Kecskeméten is nyerni? A keddi első összecsapáson mutatott játékuk alapján minden reményük megvolt erre.

Az első szettben ugyan jobban indítottak a házigazdák, majd 10-nél érte utol riválisát a kék-fehér legénység Pesti Marcell pontjával. Ezt követően átvették a játék irányítását, és végig vezetve arattak részgyőzelmet.

A középső játszma sokkal szorosabb lett, mint az előző, a KRC nehezen adta meg magát, sőt 21-17-nél úgy tűnt, hogy az övék lehet a siker. Eke Péter egyenlített 23-nál, sőt összejött a szettgyőzelem is – igaz 27 perc elteltével, Redjo Koci zsinórban elért három pontjának köszönhetően.

A harmadik etapban is nyögvenyelősen kezdődött, ismét 10-nél egalizált a MÁV Előre, de 14-14 után már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést. Persze ehhez kellett az is, hogy egymás után hat pontot érjenek el Koci és Szabó Vilmos révén.    

- Mentálisan nehéz mérkőzésen sikerült győzelmet aratnunk. Megérdemelten nyertünk, gratulálok a csapatnak! – mondta elégedetten Dávid Zoltán a MÁV Előre SC-Foxconn mestere a mérkőzés után.

A harmadik találkozót jövő szerdán 19 órakor rendezik a VOK-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában