Röplabda

2023.03.23. 20:21

Helyt álltak, de nem sok babér termett

A női röplabda Extraliga negyeddöntőjének első összecsapásán a Swietelsky-Békéscsaba csapata nem sok teret engedett a MÁV ELŐRE SC-ST Solar együttesének, és alig több, mint egy óra alatt diadalmaskodott.

Káldor András

A békéscsabai Glemboczki Dóra leütését próbálja hatástalanítani Maia Dvoracek (3) és Csabai Szonja (12)

Fotó: Imre György

Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre SC-ST Solar 3:0 (16, 20, 18)

Békéscsaba, 750 néző 

Vezette: Horváth Miklós, Tillmann Gyula.
Swietelsky-Békéscsaba: Drpa 17, Vasileva 13, Glemboczki 10, Pintér 6, Mosher 12, Bagyinka 3. Csere: Kertész (libero), Bodnár, Karhu 3, Oliinyk. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV Előre SC-ST Solar: Dvoracek 16, Narancic 1, Tóth J. 8, Csabai 1, Szabó L. 5, Ertz 11. Csere: Kovács E. (libero), Kiss L., Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.
Nem kezdett rosszul a fehérvári gárda, köszönhetően annak, hogy többször belehibázta többször házigazdák, akik aztán 6:6 után ritmust váltottak, és átvették a játék irányítását. A Loki azonban megpróbált velük lépést tartani, 15:14-nél pedig egy pontra meg is közelítették őket. Ezt követően Pintér Andrea adta meg a jelet a liláknak, akik fokozatosan őrölték fel ellenfelüket, és nyerték meg a szettet.   

A második játszma az elsőhöz hasonlóan szorosan indult, sőt 8:6 után négy ponttal szerzett a MÁV Előre csapata, és ezzel fordítani tudott. Igaz tiszavirág életűnek bizonyult a vezetés, amelyet vissza is vettek a csabaiak. Nem adta fel azonban a fehérvári együttes, és Maia Dvoracek vezetésével felzárkóztak, 19:17. Ezután ismét sebességet váltott a BRSE, zsinórban öt pontot ért el, ennek ellenére nehezen nyerték meg ezt az etapot, mivel az első három játszmalabdájukat hárították a kék-fehérek. 

A harmadik szettben úgy tűnt, hogy könnyebb dolguk lesz a vendéglátóknak, de a fehérváriak 10:5 után kis híján utolérték ellenfelüket, egy pontra megközelítve őket, majd kicsit később az egyenlítés is sikerült, 11:11. Innentől azonban öles léptekkel haladt az idei MEVZA Kupa győztese a játszma, és mérkőzés megnyerése felé, Dvoracek hibája után pedig mindezt realizálták is. 

A három győzelemig tartó párharc második mérkőzésére vasárnap 18 órakor a VOK-ban kerül sor. 

Mestermérleg:

- Sok hibával kezdtünk, különösen nyitásban, de aztán helyreállt a rend. Volt egy hosszabb játékmegszakítás is, de ez sem nyomta rá a bélyegét a csapat teljesítményére. Nem sziporkáztunk, nehéz meccs volt, az volt a fontos, hogy a lehető legkevesebb ki nem kényszerített hibával játsszunk. Szeretnénk a lehető leghamarabb lezárni ezt a párharcot. – fogalmazott Tóth Gábor a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője.

- A 3:0-s vereség ellenére büszke vagyok a lányokra, amiket begyakoroltunk, azokat megcsináltuk, egy-két hibán még javítani kell, és igyekszünk még többet kihozni a hazai meccsből vasárnap. – értékelt Nagy Fanni a MÁV Előre SC-ST Solar trénere.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában