Röplabda

2023.03.29. 22:01

Harmadjára is csabai siker

A női röplabda Extraliga negyeddöntőjében a MÁV Előre SC-ST Solar csapata nem tudta lefékezni a csapai expresszt, így az esélyeseknek megfelelően a Swietelsky-Békéscsaba megnyerte a három győzelemig tartó párharcot, és a bajnokság elődöntőjébe jutott. A Loki az 5.-8.-helyért folytathatja a küzdelmeket.

Káldor András

A fehérvári Anne Ertz ( a labdával) volt 13 pontjával a legeredményesebb csapatából

Fotó: Imre György

Swietelsky-Békéscsaba - MÁV Előre SC-ST Solar 3:0 (18, 17, 14)
Békéscsaba, 900 néző
Vezette: Halász Enikő, Barabás Barnabás.
Swietelsky-Békéscsaba: Drpa 4, Vasileva 15, Glemboczki 9, Bodnár D. 8, Pintér A. 5, Bagyinka 2. Csere: Kertész (liberó), Karhu, Aktas 13, Oliinyk 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV Előre SC-ST Solar: Gilfillan 3, Kiss L., Narancic 3, Tóth J. 10, Szabó L. 5, Ertz 13. Csere: Kovács E. (liberó), Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Több meghatározó játékosa is hiányzott a fehérvári gárdának, így Maia Dvoracek, Elvita Dolotova és Diana Karnyitskaja nélkül álltak fel a kék-fehérek. Ez nagyjából már előre megadta a találkozó alaphangját, amelynek eddig sem a Loki volt favoritja, miután két mérkőzést követően 2-0-ra a viharsarki együttes vezetett. 

Ettől függetlenül nem játszott rosszul a MÁV Előre, és az eddigiekhez hasonlóan ezúttal is nagy harcra kényszerítette vendéglátóit. 14:14-nél viszont sebességet váltottak a lilák, hat ponttal elléptek, és az ekkor kialakított különbséget a játszma legvégéig megőrizték.
A folytatásban a játszma elején szinte felváltva születtek a pontok, ennek következtében egyik fél sem tudott meglógni. Ebben a szettben viszont csak 7:7-ig kellett várni ahhoz, hogy a hazai csapat sebességet váltson, ami után egy 5:1-es sorozatot produkált. Nagy Fanni időkésére sem vette el a Csaba lendületét, és folyamatosan növelte előnyét, sőt tíz pontos különbséget is kialakítottak. Majd a hajrában a fehérváriak három szettlabdát hárítottak, és csak a negyediket vágta be a BRSE.
A harmadik szettet 4-0-val nyitottak a Csaba, bár Tóth Jázmin, Anne Ertz és Haley Gilfillan pontjainak is köszönhetően 8-7-re felzárkózott a MÁV Előre, az egyenlítés nem jött össze,  ehelyett ismét gázra lépett a békési együttes, és magabiztosan zárta le a mérkőzést, valamint a párharcot.     

Mestermérleg:
- Az eredménynek nagyon örülünk, hiszen három nyert mérkőzéssel bejutottunk a magyar bajnokság elődöntőjébe. Sajnálom, hogy ellenfelünk legjobb játékosa megsérült, ez felborította az előzetes terveket mindkét oldalon. – értékelt Tóth Gábor a Swietelsky-Békéscsaba trénere.
- Ilyen felállásban idén még nem játszottunk, de a játékosoknak mindent meg kell oldaniuk. Annyit mondtam nekik, hogy tudom, hogy ez nehéz szituáció, de próbálják meg kihozni a maximumot. Most pedig megdicsértem őket, mert ezt is tették. Sérülések, betegségek, azért igyekszünk a következő körre összeszedni mindenkit. Nem vallottunk szégyent, tudtuk, hogy erősebb csapat fizikailag a Békéscsaba. – fogalmazott Nagy Fanni a MÁV Előre SC-ST Solar vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában