Röplabda

2023.03.20. 14:58

A negyeddöntő vár rájuk

A MÁV Előre SC-ST Solar női röplabda csapata az Extraliga alapszakaszában a nyolcadik helyen zárt, a sorozat negyeddöntőjében pedig a második Swietelsky-Békéscsabai RSE ellen kezdi meg a három győzelemig tartó párharcot csütörtökön, Békéscsabán 18 órakor.

Káldor András

Nem vár sétagalopp a MÁV Előre csapatára (fehér) a Békéscsaba ellen

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az idény során eddig kétszer találkoztak a felek a pontvadászatban, és mindannyiszor a lila-fehérek diadalmaskodtak. Ezen túlságosan nem lehetett csodálkozni, hiszen a békéscsabai gárda ötszörös magyar bajnok, kétszeres Magyar Kupa győztes, valamint a MEVZA Kupát (Közép-európai Liga) is háromszor hódította el.
Legutóbb február végén, az alapszakasz 14, záró fordulójában, ugyancsak Békéscsabán nagyot küzdött a Loki, de ennek ellenére meg kellett hajolnia házigazdái nagyobb tudása előtt. Ezt az összecsapást 3:0-ra nyerte a Csaba, de a fehérváriak vezetőedzője, Nagy Fanni reálisan értékelt, és egy kicsit már a jövőbe is tekintett.

- A 3-0-s vereség ellenére úgy gondolom, hogy az elmúlt hetek legjobb teljesítményét nyújtottuk. Sokkal fegyelmezettebbek voltunk védekezésben, mint korábban, és ez nagyon biztató a rájátszásra nézve.

Mindenesetre a csütörtöki mérkőzésre rátérve úgy vélekedett, hogy az esélyek nem a MÁV Előre SC mellett vannak, de becsülettel felkészültek.
- Tudjuk azt, hogy nehéz dolgunk lesz, mivel a két csapat nem említhető egy lapon, de mindent meg szeretnénk tenni, és megnehezíteni ellenfelünk dolgát, és a lehető legjobb eredményre törekszünk. A bajnoki szünetben minél több hangsúlyt fektettünk a saját játékunkra, edzőmeccseket játszottunk, felkészültünk. – tette hozzá.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában