Szerbiában és Szlovéniában szerepeltek

2023.03.08. 16:31

A fehérvári műkorcsolyázó, Hartdégen Lili győzött Belgrádban

Feszes programot bonyolítanak a Jégmadár Műkorcsolya Egyesület versenyzői, akik több külföldi viadalon vettek részt az utóbbi időben.

Horog László

A jól sikerült kűr után Hartdégen Lilinek gratulál a vezetőedző, Oros Hajnalka

Fotó: Jégmadár Egyesület

A szerb fővárosban bonyolított Skate Helena Beograd elnevezésű, jeges eseményen Hartdégen Lili aranyérmes lett a 30 fős nemzetközi mezőnyben, Intermediate novice kategóriában. Hibátlan programot mutatott be, ez volt az első komolyabb versenye a szezonban, előzőleg két hónapot kihagyott térdsérülés miatt. Ugyanebben a kategóriában Czakó Luca a 12. helyen végzett a déli szomszéd fővárosában. Basic Novice kategóriában három fehérvári versenyző indult 36 fős mezőnyben, Hesz Fanni a 9. helyen végzett, ezzel a legjobb magyar helyezést érte el.

A szlovén fővárosban rendezett Ljubljana Dragon Trophy-Tivoli Cup elnevezésű seregszemlén Czakó Luca nyújtott kiemelkedő teljesítményt, 42 sportoló nevezett, a Fejér megyei sportoló az előkelő 5. helyet szerezte meg - alig lemaradva a dobogóról - az Intermediate novice kategóriában. Klubtársa, Hartdégen Lili szereplése az Advanced novice kategóriában nem úgy sikerült, ahogy a vezetőedző, Oros Hajnalka eltervezte, versenyzője a rövidprogram után a mezőny végéről várta a szabadkorcsolyázást, de a kűrben két, egyaránt jól sikerült, különböző tripla ugrást is bemutatva 9. helyre kapaszkodott. A Basic novice kategóriában, a 34 fős mezőnyben Bráth Hanna a 12. helyen végzett, Hesz Fanni a 13., Schall Natália pedig a 21. pozícióban zárt.

Czakó Luca kiegyensúlyozott teljesítménnyel lett bronzérmes az országos bajnokságon 
Fotós: Jégmadár Egyesület

- A pandémia sajnos három szezont érintett, mindegyikre rányomta bélyegét, idén tudtunk csak kilépni a komfortzónánkból és végre ismét indulni külföldön, nagyobb nemzetközi rendezvényeken. Összességében elégedett vagyok a versenyzőkkel, de természetesen mindig van hova fejlődni. Kiemelném Czakó Luca az országos bajnokságon elért bronzérmét, Intermediate novice kategóriában, remekül teljesített.

A szezonban még két verseny vár a lányokra. Hétvégén, Óbudán a hagyományos Vasas Kupa, valamint április 8-án és 9-én hazai rendezésű nemzetközi viadal, a Jégmadár Kupa, Fehérváron, a Raktár utcában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában