Bajnoki rangadó

2023.02.07. 14:00

Veretlenek csatája, szerdán a DFVE az FTC-t fogadja

Az E.ON női vízilabda OB I. 7. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a DFVE gárdája az FTC-Telekom együttesét fogadja szerdán 19 órától.

Beke Zsombor

Horváth Brigittára (fehér sapkában) fontos szerep jut a medencében és azon kívül is.

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / DH

A két csapat a Magyar Kupában már összemérte az erejét az idei szezonban. Akkor a dunaújvárosi 8-8 után a fővárosban 13-7-re nyertek a zöld-fehérek. Az azóta eltelt időben a bajnokság mindkét fél veretlen maradt tíz mérkőzést követően. Nem csak az FTC, de a Dunaújváros is legyőzte rangadón az UVSE együttesét, valamint mindkét gárda még versenyben van a nemzetközi kupában is.

DFVE magabiztos győzelemmel hangolt a hétvégén, a III. Kerületet verte meg Mihók Attila gárdája. 

– Szombaton játszottunk a III. Kerület ellen, ott már az első negyed nagyon jól sikerült, 7-1-re elhúztunk. Mind támadásban, mind védekezésben precíz játékot mutattunk be, ezt szeretnénk átmenteni a szerdai találkozóra is. Tudjuk, hogy a Fradi jobb csapat, mint a III. Kerület, gyorsabbak, így nekünk is gyorsabban kell meghoznunk a döntéseket. Az FTC elleni mérkőzés nagyban függ majd a védekezésben nyújtott teljesítményünktől – mondta lapunknak Horvát Brigitta.

A nyáron megfiatalított DFVE ebben a szezonban eddig többnyire jól jött ki a fontosabb mérkőzésekből, legyen szó akár bajnokiról, akár nemzetközi találkozóról. 

–Nagy lökést adhatnak a fiatal csapatunk a szezon eddigi rangadóin elért győzelmek, legyen szó akár bajnokiról, vagy a Bajnokok Ligájáról. Azonban nem szabad elbízni magunkat, attól, hogy például a Padova ellen elértünk egy döntetlent, a Ferencváros elleni mérkőzés teljesen más lesz. Ugyanúgy kell készülnünk továbbra is az eddigi sikerektől eltekintve, bármi megtörténhet. Nekünk, rutinosabb játékosoknak is nagy szerepük van a fiatalok segítésében az edzők mellett természetesen. Ha bárkinek bármilyen segítségre van szüksége, akárcsak beszélni, vagy a vízben segíteni, akkor nyugodtan tudnak hozzánk fordulni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában