Foci

2023.02.08. 15:11

Véget ért az iváncsai álom

A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az Iváncsa KSE bár sokáig uralta a meccset, a szünet után a többet támadó, rutinosabb Budafok fordított, jutott a nyolc közé.

Káldor András

Itt még reménykedhettek az iváncsaiak, Bányai Péter (fehér) lövése a hálóban kötött ki

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Iváncsa KSE – Budafoki MTE 1-2 (1-0)

Iváncsa, 450 néző

Vezette: Zierkelbach Péter (Aradi József, Vörös Dániel)

Iváncsa KSE: Varga Á. – Madarász B., Aradi Cs. (Nyul, 71.), Nyilas B., Barta (Jova, 89.) – Kovács S., Horváth B.,  Cseszneki – Suszter, Kercsó – Bányai (Vallejos, 82.). Vezetőedző: Tóth András

Budafoki MTE: Gundel-Takács – Jagodics M. (Tischler, 55.), Vaszicsku (Soltész, 46.), Fótyik – Csonka A., Adorján, Németh M., Oláh B., Kalmár (Horváth O., 46.) – Kovács D. (Bakti, 46.), Beke (Horgosi, 86.). Vezetőedző: Mátyus János

Gól: Bányai (40.), ill. Jagodics M. (54.), Beke (81.)

- Ha már eddig eljutottunk, nem álljunk meg! Meg kell vernünk a Budafokot, hiszen a legjobb csapatot már kiütöttük. – hangzott el a lelátón, egy, a meccsre láthatóan felspannolt szurkolótól.  

Valamelyest igazat kellett adnunk neki, bár attól még, hogy októberben a címvédő Ferencvárost a további küzdelmektől elbúcsúztatták, nem volt kőbe vésve, hogy a folytatás is tükörsima lesz. Már csak azért sem, mert a Budafoki MTE labdarúgóinak lábában idén már két tétmérkőzés benne van, hiszen az NB II pontvadászata korábban indult számukra, mint ellenfelüknek, akik majd ezen a hétvégén kezdik a tavaszi idényt.  

Az Iváncsa gárdájában kilencen ott voltak abból a kezdőtizenegyből, amely elütötte a Fradit a továbbjutástól, úgyhogy egy igazán összeszokott brigád várta a piros-feketéket.

Más kérdés, hogy már a 2. percben magasba emelkedtek a Budafokról érkező szurkolók kezei, amikor Fótyik Dominik egy jókora bedobást követően a hálóba fejelt. A gól azonban nem volt érvényes, mivel Zierkelbach Péter játékvezető szabálytalanság miatt nem adta meg a találatot. Próbálta nyomás alá helyezni ellenfelét a vendégcsapat, nem sokkal később Varga Ádám minden tudására szükség volt, hogy egy újabb bedobás után Oláh Bálint jobb felsős sarokra tartó labdáját hárítsa. A drukkerekre sem lehetett panasz, mindkét tábor kitett magáért, peregtek a dobok, folyamatos volt a szurkolás.

Az első igazán nagy iváncsai lehetőségre közel húsz percet kellett várni, Kovács Sándor bal oldali szögletét Madarász Bence fejelte kapura a labdát, melyet Gundel-Takács Bence a léc alól tornászott ki. Bár a megmozdulás szépségdíjas volt, ám, ha bemegy sem lehetett volna ok a hazai örömre, mert kezezés előzte meg az esetet. Aztán a 23. percben már csak Fortunának köszönhette a BMTE, hogy megmenekült a góltól. A télen az NB II-es Szentlőrinc csapatától érkező Bányai Péter a kapujából kilépő Gundel-Takács mellett ellőtte a labdát Cseszneki Richárd elé, akinek már csak annyi dolga lett volna, hogy az üres kapuba továbbít, de mielőtt ez megtörtént Jagodics Márk lépett közbe, és mentett. A félidő közepétől enyhe fölénybe került a vendéglátó gárda, és ez a 40. percre góllá érett. Madarász B. kapu elé lőtt labdáját Suszter László Bányaihoz passzolta, aki 8 méterről lőtt a hálóba, 1-0.  

A 49. percben akár megduplázhatta volna előnyét az Iváncsa, Suszter Gundel-Takács hibája után kissé kivárt úgy passzolt Bányaihoz, akinek a lövésébe bele tudtak lépni a védők. Ez öt perc múlva megbosszulta magát, mert egalizált a Budafok, Németh Márió szögletét Jagodics Márk fejelte a bal felső sarokba, 1-1. Mindenesetre a gól után próbálta átvenni a játék irányítását a vendég együttes, és a csereként beállt, rutinos Tischler Patrik révén veszélyeztetett, majd a 67. percben Beke Péter 9 méteres lövése a bal kapufát súrolta. A 81. percben ennél beljebb is tudta továbbítani a labdát, Jagodics M. jobboldali beadását lőtte 10 méterről a bal alsó sarokba, 1-2.      

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában