Nem volt ellenfelük

2023.02.05. 12:00

Taroltak a szondisok

Teljes sikert arattak a Honvéd Szondi SE gyaloglói az U16-osok 3000 méteres számában a fedett pályás országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

A bajnok, Horváth Martin (jobbra), Ligeti Dávid (balra) és edzőjük, Őze Tibor

Forrás: Honvéd Szondi SE

A Budapesten rendezett Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság U16-os, 3000 méteres gyalogló számában a Honvéd Szondi SE két sportolója állt rajthoz. Egyikük bajnoki címet szerzett, míg a másik fehérvári versenyző a második helyen ért célba. Ráadásul mindketten egyéni csúcsot gyalogoltak.

Az esélyes Horváth Martin és miskolci ellenfele több, mint két kilométeren át váltakozó vezetéssel haladt az élen, izgalmas versenyt vívtak egymással. A bajnoki cím sorsát végül az döntötte el a fehérvári legény javára, hogy valamennyi versenybíró szabálytalannak ítélte a miskolci fiú mozgását, aki így a kizárás sorsára jutott. Innentől kezdve Martinnak a technikájára kellett figyelnie, hogy az megfeleljen a szabályoknak. Ez sikerült, és 21 perc 37,32 másodperces idővel elsőként ért célba. Őt a klubtárs, Ligeti Dávid követte, aki 25 perc 17,44-es idővel élete legjobb eredményét érte el. Két figyelmeztetést is kapott a három kilométer során, de végül megérdemelten nyer ezüstérmet.

- Mindketten először indultak fedettpályán, ami külön motivációt jelentett nekik. Bízom benne, hogy ez a kettős győzelem újabb két fiatalt indít el a sikeres sportpályafutásuk felé - fogalmazott edzőjük, Őze Tibor az országos bajnokság után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában