Ex-újvárosi fogott ki egykori csapatán

2023.02.22. 21:16

Óriási csatában maradt pont nélkül a DFVE

Németh Krisztián

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A női vízilabda-bajnokság ma esti mérkőzésén a dunaújvárosi hölgyek hatalmas csatában, egyetlen góllal, 13-12-re maradtak alul a Tigra-ZF-Eger otthonában. 

Régi hagyomány szakadt meg Egerben, emberemlékezet óta nem győzték le a hős várvédők "utódai" a dunaújvárosi csapatot. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy az NBI. 14. fordulójában sem fogják. Leginkább döntetlenszagú volt a derbi, a nagyszünetig egyenlő arányban potyogtak a gólok. A félidő után viszont el tudtak lépni az egriek és 5-2-re nyerték a harmadik játékrészt. A záró negyedben  feljött egy gólra az újváros, a vége előtt egy másodperccel Jonkl Csenge kezében volt a labda a döntetlenhez, de a DFVE korábbi játékosa, a meccsen négy gólt szerző Szilágyi Dorottya blokkolt, maradt a 13-12.

A DFVE második vereségét szenvedte el a bajnoki szezonban, és a tabella harmadik helyére szorult az FTC, és az UVSE mögött. Az Eger a negyedik helyen áll.

Tigra-ZF-Eger - DFVE 13-12 (5-5, 2-2, 5-2, 1-3)

Gól: Parkes (5), Szilágyi (4), Borsi, Weston, Czigány, Szellák, ill. Dobi 4, Mucsy (3), Garda, Horváth B. (2-2), Szabó N.,       

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában