Hat felcsútival a pályán nyertek tornát

2023.02.21. 16:56

Nemzetközi tornát nyert az U19-es női labdarúgó válogatott

A magyar női U19-es válogatott - soraiban a Puskás Akadémia játékosaival - hétfőn döntőt játszott a svédek ellen a San Pedro del Pinatarban megrendezett négy csapatos tornán, és az 1-1-es döntetlent követő tizenegyespárbajban felülmúlta az ellenfelét.

Forrás: mlsz.hu

A Pinatar Kupa fináléját Szűcs Flóra, Kovács Aida és Mayer Zsófia végig játszotta, Nagy Lili a szünetben állt be, Sipőcz Virág és Tuza Petra pedig a 64. percben szállt be a játékba.

Az MLSZ tudósítása szerint a mérkőzés elején a svéd csapat játszott mezőnyfölényben, de a magyar válogatott jól védekezett, az ellenfél kevés helyzetet tudott kialakítani a kapunk előtt. A félidei cserék után feljavult a játékunk, sikerült az ellenfél fölé kerekednünk, de nem tudtuk gólra váltani a fölényt, és tíz perccel a vége előtt a skandinávok megszerezték a vezetést. A hajrát megnyomta a magyar válogatott, sokat tett az egyenlítésért, és az utolsó pillanatokban Savanya Csilla tizenegyesgóljával sikerült döntetlenre hoznia a mérkőzést. A lefújás utáni tizenegyespárbajban a mieink voltak pontosabbak, ezzel megnyerték a döntőt.

Kékben Kovács Aida, a PAFC játékosa 
Fotós: Kricskovics Antal / FMH

A magyar válogatott a skótokat, a svéd együttes a cseheket győzte le a torna elődöntőjében. A hölgyek tornagyőzelemmel és sikerélményekkel a tarsolyunkban várhatják az áprilisi Eb-selejtezőket.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában