Döntetlen a Szentes ellen

2023.02.18. 18:20

Meglepő dunaújvárosi pontvesztés hazai medencében

Az E.ON női OB I. vízilabda-bajnokságban a DFVE a Szentes gárdáját fogadta, némi meglepetésre 9-9-es döntetlen lett a találkozó vége.

Beke Zsombor

Nagy harc volt a medencében

Forrás: Szabone Zsedrovits Eniko / DH

DFVE – Valdor Szentes 9-9 (2-1, 2-2, 4-3, 1-3)
Azt nem lehetett mondani, hogy gólokban gazdag játékkal indult volna a szombati mérkőzés, hiszen az első találatra majdnem négy percet kellett várni, ekkor Bonca Vivien volt eredményes, 0-1. Sümegi másfél perccel később egyenlített, majd nem sokkal rá Dobi révén már a Fejér megyei alakulatnál volt a vezetés, 2-1. A második negyedet is a vendégek kezdték jobban, Varga Viktória először egyenlő létszámnál, majd később emberelőnyben talált be, 2-3. Dobi egyenlített, majd Garda is beköszönt, ismét a hazai gárda vezetett, 4-3. 

A nagyszünetet követően A DFVE csapatkapitánya büntetőből is eredményes volt, először volt kétgólos differencia a két csapat között, 5-3. Alig egy perc alatt azonban visszajött a Szentes, Bonca akcióból és fórból is bevette a dunaújvárosi kaput, 5-5. A játékrész vége azonban megint jobban jött ki Mikók Attila együttesének, így a záró nyolc percet 8-6-ról kezdték meg a felek. Sajnos ez sem volt elég a Dunaújvárosnak, Bonca majd Dankina góljaival megint utolérte ellenfelét a vendég együttes, majd három perccel a vége előtt Samsonova révén már vezetett a Szentes. Félő volt, hogy szezonbeli második bajnoki vereségét is elszenvedi a DFVE, de kilenc másodperccel a vége előtt jött Garda, és egalizált, 9-9. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában