Röplabda

2023.02.10. 20:49

Meg sem izzadtak a vendéglátók

A női röplabda Extraliga 12. fordulójában a Fatum-Nyíregyháza csapata magabiztosan, három szettben győzte le a MÁV Előre SC-ST Solar együttesét.

Káldor András

Nem bírtak a hazaiakkal a fehérváriak (szemben)

Fotó: Pusztai Sándor/SZON

Nyíregyháza–MÁV Előre SC-ST Solar 3:0 (14, 9, 23) 

Nyíregyháza, Zrínyi Ilona Tornacsarnok, 301 néző
Vezette: Halász Enikő, Árpás Krisztina. 

Fatum-Nyíregyháza: Cicic 4, Leban 15, Lászlop 4, Jurdza 11, Belova 7, Cepni 12. Csere: Tóth F. (liberó), Valentová 6. Kovács-Francesco 2. Vezetőedző: Varga Tomás. 

MÁV Előre SC-ST Solar: Narancic, Karnitskaja, Csabai 2, Dvoracek 3, Ertz 12, Szabó L. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Tóth J. 7, Dolotova, Kiss L. 1, Gilfillan 6, Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni. 

Bár a fehérvári csapat kezdte jobban a mérkőzést, ám két pontnál kiegyenlített a Nyíregyháza, majd a vezetést is átvette, sőt innen már nem is engedte visszajönni ellenfelét, végig koncentráltan röplabdázott, irányította a játékot, és egyáltalán nem véletlen, hogy 18 perc alatt elérte ezt a részsikert.
A második szettben sem tudtak érdemlegesen hozzátenni a meccshez Nagy Fanni vezetőedző tanítványai, a mindössze kilenc szerzett pontjuk, pedig önmagáért beszél…
A harmadik játszáma érte el a Loki az „üzemi hőmérsékletet”, mondhatni ekkorra szálltak le a buszról… Az előző etapokhoz képest próbáltak lépést tartani a piros-kékekkel, igaz a szett közepére már akkora előnyt kovácsoltak a hazaiak, hogy arra volt ereje a fehérvári gárdának, hogy 20:18-nál, valamint 22:20-nál megközelítse riválisát, de megakadályozni már nem tudta őket abban, hogy megnyerjék az összecsapást. 

- Nem is ismertem rá a csapatra, nem tudom miért játszottunk ennyire dekoncentráltan. Gratulálok a Nyíregyházának, de sajnos azt kell mondjam, hogy nagyobb erőfeszítés nélkül szerezték meg ma ezt a három pontot, mivel ellenállást csak a harmadik szettben tanúsítottunk. – mondta csalódottan Nagy Fanni a 63 perc alatt véget érő találkozót követően. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában