Rangadóra hangolódva

2023.02.05. 18:39

Könnyed sikerrel melegített be az FTC elleni derbire a DFVE

Már az első negyedben rendesen megsorozta a női vízilabda-bajnokság hétvégi mérkőzésén a Dunaújváros a III. Kerület csapatát. Mucsy Mandula, és Mahieu Geraldine egyaránt négy-négy gólt szerzett. A laza ujjgyakorlat után szerdán nagyon is éles mérkőzés következik itthon!

Németh Krisztián

Fotó: DH-archív / Zsedrovits Enikő

Dunaújvárosi FVE – III. Kerületi TVE 17-7
(7-1, 2-1, 4-3, 4-2)

E.On Női Ob I. alapszakasz, 11. forduló. Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda. Vezette: Füzesi, Kendeházi.  

Gólszerzők: Mucsy 4, Mahieu 4, Jonkl 3, Sümegi 2, Dobi 2, Pál, Szabó N., ill., Kudella 3, Gyöngyössy, Brezovszki, Hajdú, Hnatyszyn.

A női első osztályú bajnokságban a tabellát a Ferencvárossal holtversenyben vezető DFVE kilenc győzelemből állü sorozatát nyújtotta tovább a Fabó Éva Sportuszodában.

A két csapat első, októberi találkozóján Mihók Attila gárdája 10-5-re nyert idegenben, akkor az első negyedben még tudta tartani magát a Kerület, majd 3–3 után hengerelt a Dunaújváros. A tabella hetedik helyén álló III. Kerület csak a két sereghajtó ellen tudott győzni, illetve a mögötte álló Tatabányával szemben ért el döntetlent.

Az újvárosi összecsapáson már az elején sem hagyott egy csepp örömet sem ellenfelének a DFVE, az első negyed dereka környékén már néggyel ment a házigazda, amit további három góllal fejelt meg az első szünetig. A 7-1-es állás után némi teret nyert a medencében a fővárosi gárda is, de további három harmadban is a Mihók Attila tanítványai dobtak legalább egyel több gólt.

A DFVE riválisa, és következő ellenfele az FTC a Szegedet múltra felül 24-7-re - a többi közöt Gurisatti Gréta öt góljával.

A DVFE – FTC rangadót szerdán Dunaújvárosban rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában