Tanulságos eset a 2021-es évből

2023.02.07. 20:01

Ki lehet igazítani a rossz emléket

A MOL Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért vív meg a Puskás Akadémia az Újpesttel. A csütörtöki találkozónak tanulságos előzményei vannak.

Németh Krisztián

Fotó: Dömötör Csaba

2021 februárjában is hasonló párosítást hozott a Magyar Kupa nyolcaddöntője, két hét híján két hét híján két esztendeje a Pancho Arénában szintén az Újpesttel csapott össze a Puskás Akadémia. A lilák nagyon rosszul kezdték az évet, hat bajnokijukon csak hat pontot szereztek, csak kicsi választotta el a kiesést jelentő 11. helytől, míg a felcsútiak pedig veretlenül látott neki a továbbjutás kiharcolásához.

Nem sikerült, mert a lilák 2-1-re megnyerték a találkozót. Tallo büntetőből szerzett vezetést, a hajrában Nunes találatára pedig nagyon gyorsan válaszolt Beridze, ezzel a fővárosiak mentek tovább, sőt a legvégén a harmatgyenge Vidi kárára a kupát is magasba emelhették.

Aligha kell ecsetelni, hogy a kupacsaták mennyire speciálisak kiváltképp, ha egyetlen mérkőzés dönt a párharcban a továbbjutásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában