Ezüstös idényrajt

2023.02.07. 11:53

Kétszer álltak dobogóra az ARAK atlétái

Fliszár Levente és az ARAK fiú 4x200 méteres váltója szerzett ezüstérmet az U16-os fedett pályás atlétikai országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

Az ARAK 4x200-as váltója ezüstérmes lett

Forrás: Ambrus László

Az U16-os országos megmérettetéssel kezdődött az atléták fedett pályás idénye. Az Alba Regia Atlétikai Klub versenyzői közül Fliszár Levente távolugrásban elért egyéni csúccsal, a dobogó második fokára állhatott fel. Fliszár 589 cm-es ugrását többen is megirigyelték, rajta kívül még két másik versenyző is ragaszkodott az 589-hez. Levente stabil formája végül kifizetődött, a szabály szerint a második legnagyobb ugrás már az ő javára döntött, így szoros versenyben övé lett az ezüst. 

Fliszár Levente és edzője, Borsányi Zoltán
Fotós: László Ambrus / Forrás: Ambrus László

Ugyancsak nagyon szoros párharcot hozott a fiúk 4×200 m-es váltójának befutója, ahol minimálisnak mondható, fél méteres hátrány választotta el a Kertész Kálmán, Skoumal Zalán, Tölgyesi Zénó, Fliszár Levente négyest (edzőjük Borsányi Zoltán) a bajnoki címtől. 

 Élete első országos bajnokságán kiválóan szerepelt Pallos Gréta magasugrásban: 147 cm-ig minden magasságon első kísérletére jutott át, így végül nagy egyéni csúccsal az előkelő negyedik helyen zárt. Szintén első komoly megmérettetésén kiválóan szerepelt Szoboszlai Szofi, Grétához hasonlóan magasugrásban indult és nyolcadik lett.

Pallos Gréta jól versenyzett
Fotós: László Ambrus / Forrás: Ambrus László

 Remekül versenyzett a váltóban érmes csapatból Kertész Kálmán 80 m gáton. Egyéni csúccsal került a döntőbe, ahol végül az 5. helyen ért célba. A gátfutás után azonnal a távolugráshoz sietett. Szintén a legjobb nyolc közé került, egyéni csúccsal a 7. helyen zárt. Skoumal Zalánnak kis híján sikerült a bravúr: 800 m-en a futamában magabiztosan győzött, a leggyorsabb futókat listázó utolsó futamban végül négyen is jobb idővel értek célba, így Zalán az ötödik lett. 

Skoumal Zalán ötödik lett
Fotós: László Ambrus / Forrás: Ambrus László

Nyáron, szabadtéren a legjobbakkal egy futamban futva bizonyíthatja majd küzdeni tudását is. Döntőbe került és végül 8. helyen végzett Fliszár Levente 60 m síkfutásban, szintén 8. idővel zárt az ARAK leány 4×200 m-es váltója.

A serdülő bajnoksággal egy időben az idősebbek is versenyeztek: Csornai János és Mészáros Balázs 200m-en, Kerék Patrik hármasugrásban egyéni csúcsot elérve, biztató eredményekkel várják saját korosztályuk bajnokságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában