Női röplabda

2023.02.05. 10:45

Kár az első két szettért

A női Extraliga 11. fordulójában tovább próbált javítani mérlegén a MÁV Előre SC-ST Solar csapata az UTE elleni rangadón. Ugyan későn ébredtek a kék-fehérek, és ledolgozva kétszettes hátrányukat közel jártak a győzelemhez.

Káldor András

Tóth Jázmin (MÁV Előre SC-ST Solar, kék) 10 pontot szerzett

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

MÁV Előre SC-ST Solar — UTE 2:3 (-17, -19, 14, 20, -12)

Székesfehérvár, 70 néző.

Vezette: Ujházi Mónika, Bátkai-Katona Ágnes.

MÁV: Gilfillan 11, Dvoracek 28, Karnyitskaja 1, Szabó L. 1, Tóth J. 10, Dolotova. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Ertz, Narancic 1, Csabai 3, Kiss L. Vezetőedző: Nagy Fanni.

UTE: Kilyénfalvi 10, Hiruela 20, Woock 12, Boskó 1, Tarin 12, Manninger 9. Csere: Baksa (liberó), Goodwin, Sziládi, Ambrosio. Vezetőedző: Horváth András.

Az első két játszmában csak az első pontváltásoknál voltak partiban a fehérváriak, majd az UTE fokozatosan átvette a játék irányítását, és kihasználta ellenfele hibáit. A második etapban ugyan felcsillant 15:16-nál az egyenlítés lehetősége, ám ezt követően újfent magukhoz ragadták a kezdeményezést a lilák. A folytatásban aztán teljesen másik arcát mutatta a fehérvári együttes, lényegesen koncentráltabban és összeszedettebben küzdött, és ennek meg is lett az eredménye. Ráadásul végig vezettek a harmadik szettben, 8:7 után növelni tudták a különbséget, és biztosan hozták. A negyedik játszma tökéletes tükörképe volt az előzőnek, itt is szorosan alakult 8:7-ig, utána már sanszot sem adott a Loki riválisának. A mindent eldöntő párharcban 12-ig felváltva vezettek a felek, ám innentől már csak az UTE szerzett pontot, és nyerte meg a 109 perces csatát.   

- Sajnálom, hogy belealudtunk az első két szettbe. A harmadikra sikerült megtalálni azt a hatost, amely azt a teljesítményt nyújtotta, amit az elejétől kellett volna. Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni az ötödik szettet, de annak fényében, ahogy kezdtünk, örülnünk kell az egy pontnak is. – értékelte a mérkőzést Nagy Fanni a házigazdák vezetőedzője.

- Mondhatnánk, hogy elvesztettünk egy pontot, de azt gondolom, hogy a mérkőzés végén inkább nyertünk kettőt. A Fehérvár nagyon jó ritmusban kezdett el röplabdázni a harmadik szettben, valószínűleg a cseréknek köszönhetően, mi pedig elvesztettük kicsit a ritmust. Annak örülök, hogy az ötödik játszmát sikerült megnyerni – nyilatkozta Horváth András az UTE mestere.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában