Röplabda

2023.02.05. 10:12

Jobb volt a Vegyész, fehérvári vereség lett a vége

A férfi röplabda Extraliga középszakaszának 2. játéknapján a MÁV Előre SC-Foxconn csapata hiába nyerte meg az első szettet, a folytatásban már a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika örülhetett a rész, illetve a végső győzelemnek.

Káldor András

A fehérvári Pesti Marcell elemi erejű ütése célba talált

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

MÁV Előre SC-Foxconn – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (21, -16, -29, -19)

Székesfehérvár, 105 néző.

Vezette: Bátkai-Katona Ágnes, Ujházi Mónika.

MÁV Előre SC-Foxconn: Szabó V. 1, Koci 20, Ambrus 4, Pesti 16, Doda 13, Eke. Csere: Takács M. (liberó), Deliu 4, Boa. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 3, Blázsovics 13, Juhász P. 6, Szabó D. 20, Reffatti 21, Tarabus 4. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B., Warzywoda, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Redjo Kociról szólt az első játszma, a szélső ütő blokkjával kezdődött a meccs is. Nyitást azonban több csapattársához hasonlóan ő is rontott, a vendégeket ennek ellenére nem engedték el a kék-fehérek. A játszma derekán Pesti Marcell nyitott két ászt is, ami megalapozta a hárompontos előnyt, innen pedig már nem hibázott a Loki, köszönhetően elsősorban Koci fontos pontjainak.

A második játszma elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, 7-7 után viszont a VRCK került kétpontos előnybe, amit később tovább növelt és 19-13-nál kialakult az addigi legnagyobb különbség, és egyenlíteni is tudott.

A harmadik szett maratoni hosszúságú lett, és nemcsak a kezdeti percekben, hanem a folytatásban is szoros eredményt hozott. Igazán előnybe egyik gárda sem tudott kerülni, és ez így ment végig. Több szettlabdája is volt a MÁV-nak, de végül a vendégek a maguk javára fordították ezt a felvonást.
A negyedik játszmában ugyan 4-1-es előnnyel kezdett a házigazda, de 16-11-nél már a VRCK oldalán volt a magasabb szám, és hasonlóképpen az előző szettekhez most sem tudtak felzárkózni, és a Vegyész megnyerte a mérkőzést.

- Ugyanaz a helyzet, mint ami az elmúlt nyolc-kilenc hónapban folyamatosan. Fejben nem tudnak teljesen a mérkőzésre koncentrálni a srácok, e nélkül pedig nem lehet nyerni ilyen erős csapatok ellen – mondta a mérkőzés után Dávid Zoltán a vendéglátók szakvezetője.

- Az első szettben mindkét csapat sok hibával játszott, mi főleg bosszantókat követtünk el. Amikor ezt sikerült helyre rakni, rendben voltunk. Örülök, hogy a meccs elején rontott sok nyitás nem szegte kedvét a játékosoknak, mertek nyitni a folytatásban is, jött is néhány ász, sikerült nyomás alatt tartani az ellenfelet. Tudunk ennél jobban játszani, de bizakodásra adhat okot, hogy úgy sikerült megszereznünk a három pontot egy rangadón, hogy tényleg maradt még bennünk – fogalmazott Toronyai Miklós a Kazincbarcika trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában