Foci

2023.02.13. 14:41

Ifjonti hévvel a dobogóra - Gruber, és Kern is tett a PAFC sikeréért

Két akadémista is maradandót alkotott a ZTE elleni bajnokin. Gruber győztes gólt lőtt, Kern debütált.

Németh Krisztián

Fotó: Koncz Márton / MW

- Éreztem, hogy egyetlen gól fog dönteni - mondta Gruber Zsombor, aki tizenkettedik bajnokiját góllal koronázta meg a Zalaegerszeg elleni vasárnapi mérkőzésen. A 18 éves csatár Favorov parádés egyéni megoldása után közelről lőtte a győztes gólt a 82. percben.

- Régóta vártam erre a pillanatra! Előttem Puljic érkezett a kapu előterébe, azt hittem ő kapja a labdát, én visszaléptem, és végül a hozzám vezető utat választotta Favorov. Át tudtam venni a labdát, ami nagy nehezen aztán bement a kapuba - mondta a boldog gólszerző, aki a nyáron tért vissza Felcsútra, miután az előző szezont a Basel utánpótlásában töltötte, és kettős játékengedéllyel a másodosztályú Csákvárban is játszik.

A saját nevelésű Kern Martin játékát nem hiába hasonlították a Bayern München német válogatott játékosához, Joshua Kimmichéhez. Kern 16 évesen debütált az élvonalban, kezdőként 60 percet kapott Hornyák Zsolt vezetőedzőtől, kis híján gólpasszal debütált.

- A szombati edzésen  szólt a mester, hogy kezdeni fogok a ZTE ellen. Nagyon boldog voltam, és persze bennem volt a drukk.  Viszont ahogy felmentem a pályára elmúlt, és higgadtan tudtam játszani - mondta Kern Martin, akit a tavalyi Puskás-Suzuki Kupán beválasztottak a torna álomcsapatába. - Büszkeséggel töltött el, hogy 16 évesen kezdőként debütálhattam az élvonalban. Köszönöm a mesternek a bizalmat, és az akadémiának! Hat év után a Puskás színeiben mutatkozhattam be, minden akadémistának ez az álma. Édesanyám, és az öcsém nézte a helyszínen a mérkőzést, örülök, hogy itt voltak. Édesapám sajnos nem tudott itt lenni, mert dolgozott. Neki köszönhetek a legtöbbet, az ő tiszteletére viselem a 74-es mezt, hiszen 1974-ben született. Az egész családom mindig, mindenben támogat, hálásan köszönöm nekik! - zárta megható gondolatait a debütáns.

Kern Martin
Fotós: Koncz Márton / MW

Az ifjonti hév a dobogóra repítette a Puskást, a bajnokság kétharmadához közeledve, a 19. forduló után a tabella 3. helyére lépett fel a felcsúti együttes, amelytől csak két pont távolságra van a csikócsapat Kecskemét. Hátrafelé is tekintgetni kell: a Kisvárda, és a DVSC is a PAFC közvetlen nyomában van. Szombaton a Vidi otthonában lép pályára a PAFC. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában