Röplabda

2023.02.03. 13:25

Győzelmeket várnak a röplabdázók

Szombaton ismét kettős röplabdamérkőzésnek ad otthont a Videoton Oktatási Központ. A MÁV Előre SC-Foxconn férfi csapata 15 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, 18:30-tól pedig a MÁV Előre-ST Solar női együttese az UTE gárdájával találkozik.

Káldor András

Az UTE elleni idegenbeli meccsen Szabó Lilianna (fehér) leütését nem tudják hárítani

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Időrendben tehát a férfiak lépnek előbb a VOK parkettjára, akik a középszakasz 2. játéknapján a felsőházban csatáznak az ország legjobb csapatai között. Minden bizonnyal nagy küzdelmet láthatnak a szurkolók a kora délutáni összecsapáson, már csak azért is, mivel az alapszakaszban kétszer mérkőztek a felek, és mindkét alkalommal az idegenben játszó csapat nyert három szettben. Az előző fordulóban a Loki vereséggel nyitott a Pénzügyőr SE vendégeként, míg riválisa győzelmet aratott a DEAC-ot győzte le három szettben. 

- Izgalmas találkozónak ígérkezik ez a mérkőzés. mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében. A csapatnak mentálisan kell rendben lennie és úgy gondolom, akkor nem lesz baj! – mondta Bibók Balázs, a MÁV Előre SC-Foxconn feladó-átlója.

A hölgyek az Extraliga 10. fordulójában, az előző héten az MTK Budapestet győzték le 3-1-re, most ismét újabb sikerre törekedne. A csapatok novemberben találkozta legutóbb, akkor az első szettet a MÁV Előre SC-ST Solar együttese nyerte, ezt követően viszont fordítottak a lila-fehérek és négy játszmában győztek.
- A legutóbbi sikerünk bármennyire is fontos volt, nem ad további kiváltságokat. Ezért hétfőtől már a következő mérkőzésre készülünk. Mindannyian tudjuk, hogy nehéz bajnoki vár ránk. Az ellenfél erős, mindenki tisztában van azzal, hogy a maximumot kell nyújtania. Sokat tanultunk az UTE elleni bajnoki és két kupameccsünkből, a hibáinkat megpróbáljuk kijavítani és nem engedjük, hogy ezek újra előjöjjenek. Mindent megteszünk a győzelemért, mindenki akarja a sikert. Az lesz a feladatunk a jövőbeni meccseken, hogy megnyomjuk a nyitásokat és az ellenfél támadásait blokkoljuk. A legfontosabb pedig, hogy egy percre se kételkedjünk magunkban, egy másodpercre se felejtsük el, hogy bármire képesek vagyunk. – vélte Diana Karnyitskaja, a MÁV Előre SC-ST Solar négyesütője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában