Foci

2023.02.05. 16:44

Gólok nélkül zárult a csákváriak meccse

A Merkantil Bank NB II. 22 fordulójában a tabellán AFC Csákvárt üldöző Soroksár SC találkozója inkább meddő küzdelmet, mint szép játékot hozott.

Káldor András

Gazdag Vajk (fehér) éles szemmel követi a soroksári Ternován Patrikot

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Aqvital FC Csákvár – Soroksár SC 0-0

Csákvár, 100 néző

Vezette: Nagy Róbert (Berényi Ákos, Máyer Gábor)

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Dulló, Alaxai, Karacs, László N., – Gazdag V. (Magyar Zs., 66.), Mészáros D., Körmendi (Vaskó, 87.) – Torvund, Beliczky, Fejős (Janyickij, 82.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Soroksár SC: Holczer – Ternován, Kékesi, Valencsik, Pintér D. (Vincze Á., 77.) – Hudák, Németh E. – Halmai, Sipos Z. (Köböl, 64.), Hegyi (Szabó V., 77.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Érdekes összecsapás előtt álltak a felek, hiszen mindketten vereséggel indították a tavaszi idényt. Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, Törő Jánosra az AFC Csákvár vezérszurkolójára emlékeztek a csapatok és a drukkerek.

Murka Benedek megsérült legutóbb Siófokon, Dulló Martin játszott a posztján, míg Alaxai Áron került Koval Viktor helyére a hazaiak kezdő tizenegyébe.
A 12. percben Gazdag Vajk előtt adódott az első csákvári helyzet, Körmendi Kevin indította a középen meglóduló középpályást, aki faképnél hagyta Valencsik Dávidot, az ötös bal sarkánál csinált egy visszacselt, majd nem sokkal a hosszú sarok mellé csavart. A Soroksár is aktivizálta magát ezután, a 18. percben Németh Erik a saját térfeléről indulva végigszáguldott a pálya közepén, szerelni sem tudták, majd a 16-osnál Lovrencsics Balázst játszotta meg, ő pedig 13 méterről a jobb sarok mellé trafált. A vendégek komoly erőkkel védték kapujukat, sündisznóállásból, kontrákra építve próbáltak a csákvári oldalon veszélyes helyzetet teremteni. A későbbiekben is inkább a sárga-feketéknek voltak lehetőségeik, előbb Lovrencsics B., majd Hegyi Péter tesztelte Auerbach Martint.

A szünet után megkisérelt azzal az előnnyel élni az AFC, hogy őket támogatta a szél, bár az 58. percben egy jobb oldali beadás után hazai védők nem tudtak felszabadítani, Lovrencsics B. lefejelte Halmai Ádám elé, aki az ötösről Auerbachot találta telibe. A 86. percben egy formás akció végén Janyickij Kirillo jobbról beemelt labdáját Torvund Alexander kecsegtető helyzetben az oldalhálóba lőtte. Válaszul Köböl Krisztián egy labdavesztést követően puskázta el a meccslabdának is beillő lehetőségét a hajrában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában