Megyei rangadó

2023.02.17. 12:09

Fontos pontokért küzd meg az Alba FKC és a Dunaújváros

A női kézilabda K&H Liga NB I küzdelmei megyei rangadóval folytatódnak, a Dunaújvárosi Kohász KA szombaton 17 órától az Alba Fehérvár KC csapatával találkozik a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Káldor András

Boldizsár Bianka (a labdával) rutinjára nagy szüksége lesz az Albának a rangadón

Forrás: Kricskovics Antal

Több tekintetben is rangadó, presztízsmérkőzés vár a felekre, ugyanis, ha a tabellára tekintünk azzal szembesülhetünk, hogy rendkívül szoros a középmezőny, a 7. helyen álló Alba Fehérvár KC és a 10. pozícióban tanyázó vármegyei riválisa azonos pontszámmal rendelkezik, a gólkülönbség nagysága dönt közöttük. Így ez a mérkőzés amolyan vízválasztó is lehet, amelyik csapat legyőzi a másikat, egyet előre tud lépni, illetve le tudja szakítani ellenlábasát.

– Nagyon fontos rangadó vár ránk, és nincs sok időnk arra, hogy a sebeinket nyalogassuk. A Debrecen elleni szerdai kupameccsen Borgyos Panna sajnos megsérült, így őt elveszítettük egy időre, és a szombati találkozóig ki kell találnunk, hogyan pótolhatjuk őt a folytatásban, úgy, hogy eredményes játékkal tudjuk itthon tartania pontokat az Alba FKC ellen. – nyilatkozta a DKKA vezetőedzője Rapatyi Tamás csapata honlapján. 
Nem lesz könnyű dolga a fehérvári együttesnek sem visszagondolva a két csapat őszi összecsapására, amikor egy végletekig kiélezett párharcban az utolsó másodpercben egyenlített Farkas Johanna, kialakítva a 26-26-os végeredményt.

A Kohász támadójátéka az egy az egyekre épül, így aztán az Albások védekezése kulcsfontosságú lehet. Ezen kívül pedig fel kell készülniük az újvárosiak igen kellemetlen nyitott védekezésére is. A Kohászban többen is képesek extra teljesítményre, gondolunk itt Farkas Johannára, Szalai Babettre, valamint a közelmúltban szerződést hosszabbító Arany Rebekára, rájuk különösen kell figyelniük Józsa Krisztián vezetőedző tanítványainak. 

– Fontos szempont, hogy ellenfelünk hatmeccses nyeretlenségi sorozatban van, így tudjuk, éheznek a pontokra. Idegenbe megyünk, Dunaújvárosba, ahol mindig kemény mérkőzéseket szoktunk játszani. Tudjuk, nagyon fontos találkozó következik, így mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy hazahozzuk a két pontot Fehérvárra. – hangsúlyozta Tamara Szmbatian az Alba FKC irányító-átlövője, aki ősszel ötször talált be az újvárosi kapuba.   

Csatlakozott hozzá gárda jobbszélsője, Bruna Zrnic, aki a csapat eddigi 13 mérkőzésén 24 gólt szerzett. 
– A DKKA jó csapat, de két pontért utazunk Dunaújvárosba. Volt elég időnk felkészülni a mérkőzésre, remélem, át is tudjuk ültetni a gyakorlottakat éles szituációban. Ha igen, akkor a végeredmény az elképzeléseink szerint fog alakulni. Nehéz mérkőzésre számítok, de magabiztosak vagyunk és készen állunk a győzelemre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában