Négygólos siker

2023.02.12. 15:05

Folytatódott a fantasztikus dunaújvárosi szereplés a BL-ben!

A DFVE vízilabdacsapata a CE Mediterrani ellen ugrott medencébe a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Beke Zsombor

Mahieu (fehérben, labdával) két gólt szerzett Barcelonában

Forrás: Laczkó Izabella / DH archív

CE Mediterrani – Dunaújvárosi Főiskola 9-13 (1-4, 3-3, 1-4, 4-2)
Gólszerzők: Prats 3, Crespi 3, Munoz, C. Espar, Moreno, ill. Mahieu 2, Mucsy 2, Dobi 2, Sajben 2, Pál, Jonkl, Sümegi, Garda, Horváth B.

Az idei szezonban a dunaújvárosi vízilabdásoktól már-már megszokhatták a szurkolók, hogy a nyári átalakulás és fiatalodás ellenére bármire képes lehet. Mihók Attila együttese egyedüli magyar csapatként áll még a BL-ben. A legjobb nyolc között a spanyol Mediterrani együttese volt a következő feladat a Fejér vármegyei gárda előtt, az első találkozót Barcelonában rendezték meg. A mérkőzést parádésan kezdte a Dunaújváros, Mahieu, Pál, Mucsy és Jonkl góljainak köszönhetően hét perc után 4-0-át mutatott az eredményjelző a vendégek javára. Bár a negyed végén Prats mattolta Laura Aartsot a kapuba, a háromgólos előny jó alapnak bizonyult, 1-4. A második játékrész  elején Crespi szépített, de Dobi nem hagyta annyiban, gyorsan visszaállította a háromgólos differenciát. A folytatásban is hasonló volt a kép, ezt a negyedet 3-3-ra hozták a felek, a nagyszünetben 7-4-re vezetett a DFVE.

A fordulást követően bár majdnem három percig nem esett gól, azonban később rálépett a gázra a DFVE, Mahieu, Sajben és Sümegi révén pedig komoly előnyre tett szert a negyedik játékrész előtt, 5-11. Az utolsó negyedben aztán a vendégek részéről csak Garda és Horváth talált be egy-egy alkalommal, így a Mediterrani némileg tudott kozmetikázni az eredményen. A Dunaújváros azonban 13-9-es sikerével így is nagyon helyzetből várhatja február 25-ei visszavágót. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában