Foci

2023.02.02. 12:19

Előrébb léphet a PAFC

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a Puskás Akadémia FC csapata a kiesés elkerülésért harcoló Vasas FC együttesét fogadja 20 órától a Pancho Arénában.

Káldor András

Ősszel megosztoztak a pontokon a felek

Fotó: vasasfc.hu

A két csapat közös meccstörténelmét tekintve a 2012-2013-as idényben mindketten egyaránt a másodosztályban szerepeltek, ám elkerülték egymást mivel a piros-kékek a Keleti, míg a PAFC a Nyugati csoportban vitézkedett. A 2015-2016-os első osztályú bajnokságban találkoztak először, a hárommérkőzéses párharc két őszi meccsén a PAFC győzött, a tavaszi találkozón a Vasas tartotta otthon a pontokat. Ekkor még egyik csapat sem tudhatta, hogy a bajnokság véghajrájában - az utolsó pillanatig kiélezett küzdelemben – mindössze egy pont előnnyel sikerül kivívnia a bennmaradást a Vasasnak a Puskás Akadémiával szemben. A 2017-18-as szezonban újra az első osztályban találkoztunk, egy döntetlen mellett mindkét fél nyert egy-egy mérkőzést. A 2022-23-as bajnoki évadban 1-1-es döntetlent játszottak Angyalföldön, így az örökmérleg két Vasas-győzelem mellett két döntetlent és három PAFC-győzelmet mutat.
Érdekesség, hogy a látogatók több kerettagja is megfordult már a Puskás Akadémia csapatánál. Deutsch László közvetlenül Felcsútról költözött Angyalföldre, mellette Márkvárt Dávid, Géresi Krisztián, Radó András és Hegedűs János is játszott már korábban a PAFC-ban. Az azonban biztos, hogy játékosállományát tekintve tele van a Vasas rutinos, sok csatát megélt játékossal, akik bármikor okozhatnak meglepetést, igaz a szezont megelőzően sokkal jobb helyezést, és teljesítményt várt tőlük mindenki… 

A felcsúti legénység győzelme esetén megelőzheti a Kisvárdát, míg fordított esteben a Vasas elkerülhetne a sereghajtó pozíciójából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában